Aktier: Rekordjagten fortsætter trods uro om Tryg og Topdanmark

Foto: Iris
Læs mere
Fold sammen

Et par justerede kursmål og anbefalinger kan skubbe til Tryg, Topdanmark og GN Store Nord fra åbningen tirsdag, hvor endnu en rekord banker på.

Mandag satte C20 Cap-indekset sin 30. lukkerekord i år efter en stigning på 0,9 pct. til 1186,55.

Rekorderne havde også tag i Wall Street, efter at de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks for industrien, ISM Manufacturing, havde overrasket positivt.

»Gårsdagens imponerende nøgletal bør være nok til, at vi kan få endnu en dag med positive afkast på aktiemarkedet. Det europæiske aktiemarked vil formentlig åbne i plus på trods af gårsdagens stigninger, mens det spanske nok har overstået det værste og vil følge det europæiske marked senere i dag,« vurderer investeringsstrateg i Nordea Andreas Østerheden.

Det tyske marked holder lukket for at fejre genforeningen. Future-markedet viser dog stadig vejen med en stigning i Europa Stoxx 50-futuren på 0,3 pct.

Herhjemme er der lidt medvind til GN Store Nord, der har fået løftet kursmålet af det amerikanske finanshus Bernstein til 240 kr. fra tidligere 225 kr. Anbefalingen fastholdes på outperform. Mandag steg GN med 2 pct. til 220 kr.

Der var ligeledes fremdrift i Tryg, der steg 1 pct. til 146,90 kr. Forsikringsselskabets aktionærer vågner dog op til en nedjusteret anbefaling fra den britiske storbank HSBC, der nu anbefaler »reducer« mod tidligere »hold« af Tryg. Kursmålet er løftet, men til 127 kr. fra 121 kr., og det ligger dermed stadig en del under børskursen.

HSBC har ligeledes mistet troen på Topdanmark, som får sænket sin anbefaling til reducer fra hold. Kursmålet for aktien løftes til 214 kr. fra tidligere 180 kr., men også her ligger kursmålet langt fra lukkekursen mandag på 248 kr.

NKT, der steg 1,8 pct. mandag til 548 kr., vil sætte fart på sin udvikling af selvkørende rengøringsmaskiner og har tirsdag annonceret et samarbejde med danske Blue Ocean Robotics.

Fra de udenlandske konkurrenter er der kommet lidt nyt til både A.P. Møller-Mærsk og ALK-Abelló.

Det franske containerrederi CMA CGM har købt sig til en større tilstedeværelse i Stillehavsområdet ved at overtage Sofrana Unilines. Der er tale om et miniopkøb. Sofrana ejer ti skibe, men de har så lav kapacitet, at rederiet ikke optræder på Alphaliners top 100-liste over containerbranchen.

Også ALK må notere sig, at konkurrenten Stallergenes Greer har oprustet i Canada ved at købe selskabet Medic Savoure. Opkøbsmålet leverer allergibehandling på sit hjemmemarked og har også stået for at distribuere Stallergenes' produkter i samme kategori. Stallergenes nævner ikke noget om størrelsen på handlen eller Medic Savoure.

Bang & Olufsen kommer i morgen, onsdag, med regnskab for første kvartal af sit skæve regnskabsår 2017/2018, og det er derfor sidste dag for investorerne til at positionere sig i Struer-selskabet inden regnskabet. Mandag blev det til en gevinst på 1,1 pct. og en lukkekurs på 137,50 kr. for Bang & Olufsen.

/ritzau/FINANS