Aktier: Regnskabsstorm bidrog til største endagsfald i flere uger

Foto: Shutterstock.
Læs mere
Fold sammen

Oven på en stærk periode måtte det amerikanske aktiemarked onsdag notere nogle af de største indeksfald på endagsbasis i flere uger, hvilket var afledt af flere skuffende resultater fra de regnskabsaktuelle selskaber.

For de tre ledende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, blev der tale om fald på godt og vel 0,5 pct. Det var for S&P 500 og Dow Jones de største endagsfald i mere end syv uger, skriver Marketwatch.

Med til at trække i den gale retning var blandt andet Chipotle, der sælger burritos via sine restauranter, og chipproducenten AMD. Selskaberne var de største kurstabere i S&P 500, og for Chipotle endte kursen onsdagen 14,6 pct. lavere, mens AMD tabte 13,5 pct.

For Chipotle gav kursfaldet umiddelbart fin mening, da selskabet sent tirsdag havde præsenteret lavere end ventede resultater i forbindelse med sit seneste regnskab. Omvendt klarede AMD sig bedre end ventet i markedet med sit regnskab. Til gengæld var de fremadrettede forventninger ikke lige så positive, som investorerne havde håbet på, og derfor sendte de aktien ned.

Blandt de resterende amerikanske selskaber, som overordet har leveret bedre end ventede indtjeninger i den foreløbige regnskabssæson, var der onsdag også fokus på kreditkortselskabet Visa, der kom med bedre end ventede resultater og siden lukkede 1 pct. højere.

Regnskaber var der onsdag også fra læskedrikproducenten Coca-Cola, flyfabrikanten Boeing og telegiganten Sprint. De blev henholdsvis takseret til et minus på 0,3 pct., et minus på 2,9 pct. samt et plus på 1,4 pct.

Torsdag morgen ser investorerne en anelse mere optimistiske ud, omend det er i småtingsafdelingen. Handlen med futures indikerer nemlig indeksstigninger på mindre end 0,1 pct.

/ritzau/FINANS