Aktier præget af norsk medicinalrus efter tysk opkøbsinteresse

Investorerne i det norske medicinalselskab Algeta holdt fest tirsdag, hvor de europæiske aktier ellers faldt over en bred kam efter skuffende forbrugertillidstal fra USA.

FTSE 100-indekset i London stod for det største fald med tilbagegangen på 0,9 pct., mens CAC 40 i Frankrig dykkede med 0,6 pct., og DAX-indekset i Tyskland faldt med 0,1 pct.

Efter et opkøbstilbud fra tyske Bayer lugtede Algeta-investorerne endnu flere euro og sendte aktien markant i vejret. Bayer, der er partner til Algeta i udviklingen af et prostatacancer-middel, bød 336 nkr. per aktie for selskabet - svarende til en samlet pris på knap 15 mia. nkr.

Flere iagttagere vurderede dog i løbet af dagen, at det er en for lille præmie for selskabet, og Algeta-aktien steg med 30,5 pct. til 345,20 nkr. i tirsdagens handel - et stykke over tilbuddet fra Bayer.

Knap så meget champagne var der over den franske vin- og spiritusproducent Remy Cointreau, der faldt med 8,3 pct., efter at selskabet havde afleveret sine tal for første halvår af regnskabsåret 2013/14.

Regnskabet var som sådan okay, men Remy Cointreau ser et betydeligt dobbeltcifret fald i sit driftsresultat for hele året, fremgik det af rapporten. Det er blandt andet usikkerhed omkring den makroøkonomiske situation, der forventes at give et fald i Europa og et "voldsomt" aktivitetsfald i Kina i andet halvår. Lav sigtbarhed og en stor lageropbygning i første halvår ventes endvidere at ramme tallene for den resterende del af regnskabsåret.

Britiske BTG var en af tirsdagens mest stigende aktier med et plus på 13,8 pct. til 522 pence. Medicialselskabet har fået Vartithena til behandling af blandt andet dårlige vener og åreknuder godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Selskabet venter introduktion på det amerikanske marked i andet kvartal næste år.