Aktier: Pandora presset af usikkerhed før regnskab

Pandora-aktien er mandag middag presset tæt på bunden i et rødt C20 Cap-indeks - dagen før smykkeselskabet kommer med sit regnskab for første kvartal.

Arkivfoto. Pandora-aktien er mandag middag presset tæt på bunden i et rødt C20 Cap-indeks - dagen før smykkeselskabet kommer med sit regnskab for første kvartal.  Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS J RATCLIFFE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Der er selvfølgelig en vis usikkerhed knyttet til Pandora. Aktien har svinget frem og tilbage, og nu er det regnskabets time, og lige nu er der nogen, der skal af, inden tallene kommer i morgen. Og det kan man vel ikke helt fortænke dem i,« siger aktiehandler Kim Sejdelin fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

»Der er pile, der peger i både den ene og den anden retning. Der er kommet forskellige rapporter op til regnskabet, og der er nogle indikationer på markeder, der kan være vigende - startende med USA - men faktisk også flere europæiske og asiatiske markeder,« uddyber han.

Pandora-aktien ligger mandag middag 1,7 pct. lavere i 734 kr., mens det samlede C20 Cap-indeks falder 0,4 pct. til 1145,96 - med kun seks ud af indeksets 20 aktier i plus.

»Det, der tynger os lidt i dag, er, at mange af de selskaber, der har haft nogle pæne opture - jeg tænker GN, Pandora og Vestas, som er indekstunge, bliver ramt af noget gevinsthjemtagning. Det gælder også Nets, som har kørt pænt i nogen tid,« siger Kim Sejdelin.

»Men det er der ikke noget unaturligt i. Vi fik et fransk valg, der tippede til den rigtige side set med finansmarkedernes øjne, og derfor startede vi med stigning, som ser ud til at være udnyttet til at tage gevinster hjem,« fortsætter aktiehandleren.

Efter afviklingen af det franske præsidentvalg vil fokus skifte til nye udfordringer. Og dem er der nok af, mener aktiehandleren og henviser til USA's præsident, Donald Trump, og hans planer om skattelettelser, der kan give virksomhederne mulighed for flere investeringer.

»Vi ved, hvad han vil. Spørgsmålet er, hvad kan kan,« siger Kim Sejdelin.

I toppen af C20-indekset har Lundbeck placeret sig med en stigning på 1,0 pct. til 324,70 kr. SEB har løftet anbefalingen af aktien til »køb« fra »hold«, mens kursmålet er løftet til 355 kr. fra 340 kr.

Medicinalaktien har selskab af kollegerne Novo Nordisk og Genmab i den grønne ende af eliteindekset. Novo-aktien stiger 0,3 pct. til 279 kr., og Genmab løftes 0,3 pct. til 1371 kr.

Vestas falder 0,9 pct. til 615,50 kr. efter en stigning fredag på 5,1 pct. som kvittering for et positivt overraskende kvartalsregnskab.

Siden har norske ABG Sundal Collier løftet sit kursmål for aktien til 750 kr. fra 650 kr. Britiske Barclays har hævet sit kursmål til 675 kr. fra 650 kr., og Danske Bank har skruet kursmålet op til 725 kr. fra 660 kr. Også en stribe andre banker har løftet kursmålet for vindmølleaktien.

Anbefalingen af TDC-aktien er desuden nedgraderet til »hold« fra »køb« hos Danske Bank, og aktien falder 1,3 pct. til 37,89 kr.

GN Store Nord-aktien taber 1,4 pct. til 190,20 kr. efter stigninger både torsdag og fredag foranlediget af et positivt kvartalsregnskab.

Carlsberg har fået løftet sit kursmål til 775 kr. fra 750 kr. af svenske SEB, men aktien falder 0,1 pct. til 698 kr. Også schweiziske Credit Suisse har løftet sit kursmål - til 630 kr. fra 575 kr.

Sidst på formiddagen har SAS fremlagt trafiktal for april, som viste fremgang på 15,8 pct. for passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer. Reaktionen er et kursløft på 1,7 pct. til 11,70 kr.

Mandagens eneste danske regnskab kommer fra Jutlander Bank, der mandag middag ligger 0,2 pct højere i 226,50 kr.