Aktier: Pandora fortsætter i kursraketten

Det danske aktiemarked starter torsdag som lidt af en blandet landhandel. C20 Cap-indekset falder et lille nøk fra børsåbning med 0,1 pct. til 892,54 - efter to dage med rekorder - men indekset er delt i to næsten lige store blokke af selskaber med fald og stigninger i aktiekurserne.

Men i topper ligger - igen - aktierne fra smykkeselskabet Pandora. Det er som om, investorerne ikke kan få nok af charms og armbånd i guld og sølv, for aktien stiger med 1,5 pct. til 565 kr. efter to dage med kursstigninger. Selskabet kom med regnskab tirsdag, der overraskede positivt - og det har fik aktien til at stige med 17 pct. alene tirsdag. Efter regnskabet er aktien blevet løftet af flere finanshuse - og på børsen fortsætter den med at stige.

Carlsberg, der fik sig lidt af en dukkert ovenpå kvartalsregnskabet onsdag, ligger også helt i top og stiger med 1,4 pct. til 534,50 kr. Carlsberg oplyste i forbindelse med regnskabet, at topchef Jørgen Buhl Rasmussen stopper og bliver afløst af hollænderen Cees 't Hart. Og bryggeriet gik ud af onsdag med et kursfald på aktien på 1,7 pct. til 526,50 kr.

Også DSV ligger sig i overhalingsbanen torsdag. Aktierne her stiger med 1,3 pct. til 210,70 kr.

De danske aktier følger dermed de amerikanske aktier, der steg en smule efter lukketid onsdag, mens det toneangivende japanske Nikkei-indeks sluttede torsdag i det højeste niveau siden maj 2000 efter en stigning på 0,4 pct.

- Selv om det har været "en rigtig god tur" i japanske aktier med en ny top, så skal vi åbne omkring fladt i Danmark og Europa i dag. Men det er også meget fornuftigt, siger Torben Høyer, der er chefaktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Han påpeger også, at der ikke er kommet de helt store nyheder fra USA, der kan rykke markant på aktiekurserne.

Investorerne holder dog stadig et vågent øje med nyheder om Grækenland. Den nyvalgte græske regering vil formentlig torsdag komme med et skriftligt oplæg om en midlertidig forlængelse af den eksisterende låneaftale, mens der fredag er møde i den 19 lande store eurogruppe.

Torsdag kan man også holde øje med en række regnskaber, hvor det forventes, at Topdanmark kommer med et regnskab for fjerdekvartal i den pæne ende. Aktien her steg med 2,3 pct. onsdag og endte i 230 kr., og flere finanshuse har onsdag løftet kursmålet på aktien. Topdanmark stiger en smule torsdag morgen med 1,1 pct. til 232,60 kr.

Ud over forsikringsselskabet er også Rockwool, Salling Bank, og Nordfyns Bank regnskabsaktuelle torsdag.

- Vi er midt i regnskabssæsonen. Så vi har set, at alt kan ske op af dagen, siger Torben Høyer.

Onsdag blev der sat en del kursrekorder blandt de store danske aktier. Og dagen sluttede C20 Cap-indekset med en stigning på 1,7 pct. i 893,7, hvilket er rekord.

Mens Vestas var dagens helt store vinder onsdag med en stigning på 5,8 pct. til 279 kr. efter ordremeldinger, ligger vindmølleselskabet i minus torsdag morgen. Vestas starter torsdag med at falde med 0,6 pct. til 277,40 kr., mens GN Store Nord ligger helt i bund og fortsætter onsdagens fald. GN Store Nord falder med 1,6 pct. til 148,30 kr. Selv om et kvartalsregnskab fra GN Store Nord levede nogenlunde op til forventningerne i markedet, faldt den onsdag med 1 pct. til 150,70 kr.