Aktier: Novo stiger i rødt marked

Novo Nordisk er som ventet kommet godt fra start mandag, efter at medicinalkoncernen rundede sidste uge af med at sikre sig en vigtig godkendelse i USA til sit bedst sælgende lægemiddel, Victoza. Fremgangen er med til at dæmpe faldet i C20 Cap-indekset, der presses af mindre fald i hovedparten af C20-aktierne.

Novo-aktien stiger mandag morgen med 1 pct. til 292 kr., og sværvægterens succes er næsten nok til at holde C20 Cap-indekset i status quo trods fald i 14 af indeksets 20 medlemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Novo kunne fredag kort efter børslukketid fortælle, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har godkendt, at Victoza nedsætter alvorlige hjerte-kar-hændelser i patienter med type 2-diabetes og konstaterede hjerte-kar-problemer.

»Godkendelsen af Victoza i den nye indikation er efter vores vurdering en stor konkurrencemæssig fordel,« skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et notat.

Novo-aktien stiger mandag morgen med 1 pct. til 292 kr., og sværvægterens succes er næsten nok til at holde C20 Cap-indekset i status quo trods fald i 14 af indeksets 20 medlemmer.

C20 Cap ligger til et fald på 0,1 pct. til 1166,49. Coloplast falder mest med 1,1 pct. til 513 efterfulgt af Mærsk A, der ligger 0,9 pct. lavere i 12.270 kr. og Vestas, der taber 0,7 pct. til 562 kr.

REGNSKABER PÅ VEJ

Blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber ligger Parken 0,6 pct. lavere i 89 kr. Selskabets regnskab for andet kvartal vil blandt andet kaste lys over de ventede økonomiske afkast fra fodboldholdet FC Københavns deltagelse i Europa League.

Også Per Aarsleff afleverer i løbet af mandagen regnskabstal for sit tredje kvartal af regnskabsåret 2016/17. Entreprenørkoncernen venter inden regnskabet et driftsresultat for hele året på 375 mio. kr. Aktien stiger 1,2 pct. 165,50 kr.

Piloterne i tre skandinaviske pilotforeninger har sendt det første konfliktvarsel til SAS , da forhandlingerne om en ny overenskomst er gået i hårdknude.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

SAS falder fra åbningen med 2,7 pct. til 14,30 kr.

Lørdag afleverede Nordic Shipholding regnskab for andet kvartal, der var negativt præget af svingende tankrater. Derfor faldt omsætningen og driftsresultatet, mens et lille overskud på bundlinjen blev vendt til et underskud. Samtidig måtte Nordic Shipholding, der er åbnet uændret i 0,75 kr., også nedjustere forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS