Obligationer: Udsigt til rentefald på øget behov for sikkerhed

Der er udsigt til rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag. En nordkoreanske missiltest natten til tirsdag har sendt investorerne mod den sikkerhed, som blandt andet obligationer tilbyder.

Udsigt til rentefald på øget behov for sikkerhed. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Der er udsigt til rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag. En nordkoreanske missiltest natten til tirsdag har sendt investorerne mod den sikkerhed, som blandt andet obligationer tilbyder.

Det amerikanske obligationsmarked lukkede med rentefald mandag, og efter markedets lukning er rentefaldet accelereret. Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede mandag med en rente på 2,16 pct. i New York. Slutniveauet var 1 basispoint lavere end ved handlens afslutning fredag.

Tirsdag morgen sender de asiatiske investorer den tiårige amerikanske rente ned til 2,13 pct. efter et indledende dyk til 2,12 pct. Det er 4 basispoint lavere end niveauet ved dansk lukketid mandag.

I Danmark endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation mandag i 0,49 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end fredag.

FORBRUGERTLLID I TYSKLAND OG USA

Dagens vigtigste nøgletal leveres fra USA, hvor der er tal for forbrugertilliden for august. Der ventes ifølge estimater fra Bloomberg News et lille fald til 120,7 fra 121,1 blandt økonomerne.

Den amerikanske forbrugertillid har vist en stigende tendens i år. I januar blev forbrugertilliden opgjort til 111,6, men siden da er forbrugertilliden steget til 121,1.

- Baggrunden er generelt set god udvikling i den amerikanske økonomi, hvor der blandt andet er tale om næsten fuld beskæftigelse, vurderer Sydbank i sin morgenkommentar tirsdag.

Tirsdag formiddag er der også tal for forbrugertilliden i Europas største økonomi - den tyske. Den er for september og ventes uændret på 10,8.

Resten af ugen bygges der op til fredagens amerikanske jobrapport.

Onsdag fremlægges forløberen for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer den første reviderede BNP-vækst for andet kvartal, og torsdag er der data for personlig indkomst og privatforbrug, PCE-prisdeflator, Chicago PMI og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Fredag rundes ugen af med et fyrværkeri af tal for jobskabelse, arbejdsløshed, lønninger, PMI industri, ISM industri, Michigan-tillidsindeks og anlægsinvesteringer.