Aktier: Novo, Pandora og Mærsk tager fokus i negativt marked

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk lander fra handelsstart midt i det danske eliteindeks efter rygter om salgsforhandlinger, mens Novo Nordisk og Pandora trækker ned.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Aktierne i A.P. Møller-Mærsk lander fra handelsstart midt i det danske eliteindeks efter rygter om salgsforhandlinger, mens Novo Nordisk og Pandora trækker ned.
Læs mere
Fold sammen

Kort tid efter handelsstart falder C20 Cap-indekset 0,4 pct. til 1175,16 i kølvandet på mandages stigning på 0,6 pct.

Mandag eftermiddag oplyste unavngivne kilder til Bloomberg News, at A.P. Møller-Mærsk i øjeblikket forhandler med det amerikanske olieserviceselskab Rowan Cos om et salg af Maersk Drilling, og der nævnes i den sammenhæng en pris i omegnen af 4 mia. dollar.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, er prisen i den lave ende af markedets forventninger, og den afspejler det svære marked, som selskabet befinder sig i. Derfor var der formentligt heller ikke mange, der havde turde håbe på et salg nu.

»Et salg vil være overraskende, men jeg synes også, at prisen indikerer, hvorfor det er muligt. Det er ikke et marked, hvor man presser citronen. Hvis man vil ud af markedet, kan man godt, men så bliver prisen også derefter,« sagde han mandag eftermiddag til Ritzau Finans.

Mærsks B-aktie åbner 0,1 pct. lavere i 12.470 kr. tirsdag.

NOVO FÅR SÆNKET ANBEFALING

Medicinalgiganten Novo Nordisk er også i fokus, efter at det franske finanshus Exane BNP Paribas har sænket anbefalingen af selskabets aktie til »neutral« fra tidligere »outperform«, skriver Bloomberg News. Kursmålet er i samme ombæring justeret til 300 kr. fra 290 kr. Det er 2,8 pct. lavere end mandagens slutkurs.

Derudover er der nyt fra USA, hvor Republikanernes sidste håb om at tilbagerulle den tidligere præsident Barack Obamas sundhedsreform tilsyneladende endegyldigt blevet kvalt mandag. Det skete, da senatoren Susan Collins tilsluttede sig en lille men afgørende gruppe republikanske senatorer, der har stillet sig imod partiets sidste plan for at ophæve og erstatte Obamacare.

Novo-aktien falder 1,1 pct. til 305,30 kr.

Mest i C20 Cap falder dog Pandora, som ligger 3,3 pct. lavere i 622,50, efter at finanshuset Carnegie har kommenteret den seneste salgsudvikling. Angiveligt planlægger Pandora store rabatter til kunderne i oktober efter en fejlslagen salgskampagne i september.

Bavarian Nordic er blevet set nærmere på af finanshuset Jefferies, der nu har sænket kursmålet til 335 kr. fra tidligere 385 kr. Anbefalingen er stadig køb.

Selskabets aktie stiger 1,6 pct. til 284,50 kr.

Den islandske protesevirksomhed Össur meddelte mandag efter dansk børslukketid, at selskabet skal være mere effektivt, og at det går efter at realisere besparelser på 10 mio. kr. i 2020.

Tiltagene kommer til at koste omkring 15 mio. dollar at implementere - og de 3 mio. dollar vil allerede blive brugt i tredje kvartal i år. Össur fastholder forventningerne til en EBITDA-margin på 18-19 pct. i 2017, og selskabet vil fortælle mere om tiltagene på kapitalmarkedsdagen 27. september.

Aktien i Össur falder 1,4 pct. til 28,50 kr. tirsdag.

En del opmærksomhed kan også samle sig om SAS, efter at SpareBank 1 Markets har hævet kursmålet for luftfartsselskabets aktie til 25,74 kr. fra 18,8 kr., mens købsanbefalingen ifølge Bloomberg News gentages.

SAS-aktien stiger 1,1 pct. til 19,20 kr.

/ritzau/FINANS