Aktier: Mismod vender ellers positiv start i Asien

De asiatiske aktiemarkeder startede i fin form torsdag, men i takt med, at oliepriserne igen er på vej sydover, er investorerne i stigende grad blevet mismodige.

Læs mere
Fold sammen

- Stemning lige nu er utrolig ustabil, og der er så meget nervøsitet. Vi så et solid positivt marked, men jeg vil langt fra sige, at vi er i på vej mod en positiv trend endnu. Investorerne forsøger sig bare med "bund-fiskeri", siger markedsstrateg Ayako Sera fra Sumitomo Mitsui Trust Bank i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-aktieindeks falder 1,1 pct., mens det bredere Topix-indeks samtidig ligger med et minus på 1,5 pct. Begge indeks startede dagen med solide plusser.

I Kina er udvikling også vendt rundt. Hongkongs Hang Seng-indeks handles med fald på 1,1 pct., og er nu på det laveste niveau siden marts sidste år.

På fastlandet kan end ikke en usædvanlig stor likviditetstilførsel løfte markedet. Centralbankens kapitaltilførsel på netto 315 mia. yuan har samme virkning som en reduktion i reservekravene, men alligevel er Shanghai Composites tidlige stigning vendt til et minus på 1,4 pct., mens CSI 300-indekset er faldet med 1,2 pct.

Blandt de andre markeder er der fald i det sydkoreanske Kospi-indeks på 0,1 pct., mens Taiwan Taiex falder 0,5 pct., og Singapores Straits Times-indeks handles 0,6 pct. lavere.

De amerikanske aktiefutures har i morgenens løb vendt stigninger på 0,7 pct. til fald på 0,1-0,2 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -1,1

Topix -1,5

Hongkongs Hang Seng -1,1

China Shanghai Composite -1,4

China CSI 300 -1,2

Taiwan Taiex -0,5

Sydkoreas Kospi -0,1

Indiens BSE Sensex -0,0

Singapores STI -0,6

Sydney ASX 200 0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.45.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk