Aktier: Manglende græsk aftale vender asiatisk optur

Efter fire dage med stigninger i de asiatiske markeder vender aktiekurserne i særligt Japan, efter at forhandlingerne mellem Grækenland og landets kreditorer ser mindre lovende ud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi er i et marked, hvor vi svinger fra glæde til bekymring over Grækenland. Nikkei 225 er steget til tæt ved 21.000, så jeg forventer justeringer, udtaler Mitsushigo Akino, der er chef i Ichiyoshi Asset Management i Tokyo.

Ugens tidligere forhåbninger om at nå en aftale sendte de asiatiske aktier op, hvor det japanske Nikkei 225 nåede en 18-årig rekord.

Det skriver Bloomberg News.

Sent onsdag aften brød forhandlingerne mellem den græske premierminister Alexis Tsipras og de græske kreditorer i Bruxelles sammen. Det blev besluttet at mødes igen tidligt torsdag.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,1 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,2 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,3 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,6 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,9 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,01 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,4 og 0,6 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,3 pct.

Verdens største bilfabrikant målt på markedsværdi, japanske Toyota Motor, faldt med 0,8 pct., ligeledes faldt den japanske robotproducent Fanuc med 2,6 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,2

Topix -0,3

Hongkongs Hang Seng -0,3

China Shanghai Composite 0,4

China CSI 300 0,6

Taiwan Taiex 0,9

Sydkoreas Kospi -0,0

Indiens BSE Sensex -0,0

Singapores STI 0,0

Sydney ASX 200 -0,6

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06:12