Aktier: Mærsk fører an og trækker C20 Cap i plus

A- og B-aktien i Mærsk stiger med henholdsvis 1,7 pct. til 12.230 kr. og 1,6 pct. til 11.820 kr. Forud for regnskabet ligger Jyske Banks kursmål for B-aktien på 11.300 k Fold sammen
Læs mere
Foto: ENRIQUE CASTRO SANCHEZ

A.P. Møller-Mærsk er i topform mandag middag, hvor aktierne i koncernen ligger i toppen af det danske eliteindeks, C20 Cap.

Stigningen kommer efter en periode med lidt blandede signaler i markedet, vurderer Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

»Mærsk har været inde i en lidt svær periode - og her gælder det både rater og konkurrentnyt fra andre rederier. Vi er dog fortsat forsigtige omkring aktien, og vi mener, at forventningerne til regnskabet i næste uge er for høje,« siger Martin Munk til Ritzau Finans.

A- og B-aktien i Mærsk stiger med henholdsvis 1,7 pct. til 12.230 kr. og 1,6 pct. til 11.820 kr. Forud for regnskabet ligger Jyske Banks kursmål for B-aktien på 11.300 kr.

A.P. Møller-Mærsk kommer med regnskab for tredje kvartal i næste uge.

Mærsk har mandag fået nyt den kinesiske containerrival Cosco Shipping, som har aflagt regnskab og varslet en kapitalforhøjelse.

B-aktien i den danske koncern er i år steget med 8,4 pct., men ser man på de seneste tre måneder, er der tale om et fald på 10,7 pct.

»Det er en lidt volatil aktie. Og at vi er skeptiske skyldes udbud og efterspørgsel på containerdelen. Det er vanskeligt at se ubalancen i markedet forsvinde lige nu,« påpeger Martin Munk.

Samlet stiger det danske C20 Cap-indeks 0,2 pct. til 1192,13 mandag middag.

CARLSBERG I BUND

Carlsberg-aktien har fået rykket sin anbefaling ned til "sælg" fra "neutral" hos finanshuset Bryan Garnier, skriver Bloomberg News.

Og reaktionen er et fald på 1,1 pct. til 722,50 kr., hvilket er lig med en bundplacering i eliteindekset.

Derudover skriver finans.dk, at bryggeriet taber markedsandele på det store russiske marked. Bryggeriet har hævet priserne for øl på plastikflasker med omkring 6 pct., og det har ført til et tab på 5 pct.point af den del af det russiske marked.

Prisen på øl generelt er faldet med 1,4 pct. fra januar til august.

Carlsberg afleverer en kvartalsopdatering for tredje kvartal på torsdag.

»Det er en regnskabstung uge, vi er i. Og det afspejler aktiemarkedet i dag. Det er en smule afventende og følger den positive strøm i Europa,« siger Martin Munk.

Tirsdag kommer TDC og Sydbank blandt andet med regnskab, Novo Nordisk afleverer tal onsdag, mens Danske Bank og Carlsberg er i kalenderen til torsdag.

ANALYTIKERNYT

Nordea falder mandag middag med 0,2 pct. til 77,60 kr., efter at den amerikanske storbank JPMorgan mandag har skåret sit kursmål for bankens aktie med over 6 pct. til 77,43 kr. fra tidligere 82,66 kr. Anbefalingen "neutral" gentages.

Royal Bank of Canada har desuden hævet sit kursmål for DSV til 540 kr. fra 485 kr., mens anbefalingen "outperform" gentages.

RBC er den seneste af en række banker, som har opjusteret deres kursmål for DSV, efter at selskabet i sidste uge fremlagde regnskab for tredje kvartal, der landede bedre end ventet på de fleste poster og medførte en opjustering.

DSV-aktien stiger med 0,2 pct. til 493,10 kr.

Chr. Hansen-aktien går i den modsatte retningen og falder med 0,5 pct. til 547,50 kr., hvilket placerer aktien mod bunden af C20 Cap.

Ingredienskoncernen har fået løftet sit kursmål til 400 kr. fra tidligere 370 kr. af Investec, som dog gentager anbefalingen "sælg".

TIVOLI I PLUS OP TIL TALNYT

Eneste danske selskab, som mandag skal i regnskabsilden, er uden for det danske eliteindeks.

Tivoli aflægger mandag regnskab for tredje kvartal, men det ventes først at komme, efter at handlerne herhjemme er gået hjem. Mandag er dog sidste dag for handlerne til at positionere sig i aktien inden tallene.

For hele 2017 venter Tivoli en omsætning, der bliver lidt lavere end i 2016 og et overskud før skat i intervallet 80-90 mio. kr.

Tivoli-aktien stiger med 0,4 pct. til 548 kr. forud for regnskabet.