Aktier: Mærsk buldrer til vejrs i positivt marked

Det danske aktiemarked gør mandag morgen som ventet comeback oven på sidste uges sløje udvikling. A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk er de helt store trækheste, mens TDC og Carlsberg ligger i bunden af eliteindekset, C25.

Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Selve indekset stiger 1,4 pct. til1104,82. Fremgangen kommer efter en stigning i det amerikanske S&P 500 fredag på 1,5 pct. som afslutning på en hæsblæsende uge, der trods fredagens gevinst bød på et fald på over 5 pct.

Mandag morgen har Nordea gentaget sin købsanbefaling af Mærsk efter sidste uges årsregnskab, men også sænket kursmålet for aktien til 13.800 kr. fra tidligere 15.200 kr.

Kursmålet ligger dog fortsat væsentligt over markedskursen på rederiet, der er åbnet 3,6 pct. højere i 10.700 kr. efter et fald på 0,3 pct. fredag.

Lige efter følger Novo Nordisk med en stigning på 2,2 pct. til 306,05 kr. uden bagvedliggende nyt.

Pandora, der har fået løftet kursmålet af Carnegie til 660 kr., stiger 1,7 pct. til 610 kr., hvilket netop var Carnegies gamle kursmål. Børshusets anbefaling af smykkeaktien er stadig "hold," viser data fra Bloomberg.

Carlsberg, der falder 0,1 pct. til 700 kr., kan skæve til regnskabet fra den hollandske konkurrent Heineken, der fra morgenstunden har præsenteret årsregnskab for 2017. Bryggerikoncernen leverede lidt bedre end ventet på driften sidste år, hvor den organiske salgsvækst og udviklingen i ølvolumenerne til gengæld ikke kunne følge med markedets forventninger.

TDC stiger 0,9 pct. fra åbningen til 44,04 kr. Fredag faldt aktien 1,2 pct. efter en stigning på næsten 18 pct. torsdag, da et konsortium med de danske pensionskasser ATP, PFA, PKA og australske Macquaire bekræftede, at de er interesseret i at købe teleselskabet.

Bestyrelsen afviste tilbuddet, og ifølge Børsen har bestyrelsen nu allieret sig med Morgan Stanley og Liontree Advisors for at forsvare sig i slagsmålet om det fremtidige ejerskab.