Aktier: Pandora løftes i uroligt marked - stigninger i sigte

Et løftet kursmål for Pandora kan skabe lidt opmærksomhed om smykkeaktien mandag, hvor åbningen på det generelle aktiemarked også tegner positiv.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det amerikanske S&P 500 steg fredag 1,5 pct. efter en hæsblæsende uge, der trods fredagens gevinst bød på et fald på over 5 pct.

Størstedelen af fremgangen fredag kom i hus efter dansk børslukketid, og da også de amerikanske aktiefutures ligger en halv pct. højere, og den tyske DAX-future stiger 1,87 pct., ser det umiddelbart lyst ud for de danske aktier mandag morgen.

Markante udsving fredag viser dog også, at stormen ikke med sikkerhed er løjet af. Hos Nordea peger chefstrateg Philip Jagd derfor på, at der er ekstra god grund til at holde øje med Wall Street, når markedet åbner mandag.

»Vores fokus som investorer skal være på reaktionerne i det amerikanske marked omkring specielt åbning og lukketid, hvor en stor del af de systembaserede ordrer fra blandt andet hedge fonde og ETF'er (børsnoterede fonde, red.) placeres.«

»Det er vores bedste pejlemærke for, om stormen på aktiemarkederne er ved at løje af, om bølgegangen ved åbning og lukningen i USA aftager,« skriver Philip Jagd i sin morgenkommentar.

Risikoen er dog, at markedet mandag igen bliver præget af udsving, da fredagens comeback kan skyldes, at de hurtige investorer, der satte penge på rødt i ugens løb, tog lidt gevinster hjem op til weekenden.

»Det betyder også, at vi ikke skal blive overraskede, hvis markedet efter amerikansk åbning oplever fornyet salgspres.«

»Oddsene er, at spekulative investorer vil være klar til at teste støtteniveauerne fra sidste mandag/tirsdag igen, måske allerede mandag, hvor der ikke er væsentlige nøgletal eller centralbankudmeldinger til at udfordre dem,« vurderer Philip Jagd.

PANDORA JUSTERES

Fredag faldt det danske eliteindeks, C25, med 0,2 pct. til 1088,77 og er dermed faldet mere end 7 pct. siden seneste top den9. januar.

Pandora kan få opmærksomhed på baggrund af et løftet kursmål fra Carnegie, der nu sigter efter 660 kr. mod tidligere 610 kr. Anbefalingen er stadig »hold«, viser data fra Bloomberg. Fredag endte Pandora-aktien i 600 kr., hvilket var uændret fra torsdag.

Carlsberg, der faldt 1 pct. til 700,60 kr., kan skæve til regnskabet fra den hollandske konkurrent Heineken, der fra morgenstunden har præsenteret årsregnskab for 2017. Bryggerikoncernen leverede lidt bedre end ventet på driften sidste år, hvor den organiske salgsvækst og udviklingen i ølvolumenerne til gengæld ikke kunne følge med markedets forventninger.

Der kan mandag også ventes fortsat fokus på TDC, efter at telekoncernen kom i vælten i sidste uge, da det kom frem, at et konsortium med de danske pensionskasser ATP, PFA, PKA og australske Macquaire, er interesseret i at købe teleselskabet. Bestyrelsen afviste købstilbuddet, og ifølge Børsen har bestyrelsen nu allieret sig med Morgan Stanley og Liontree Advisors for at forsvare sig i slagsmålet om det fremtidige ejerskab. TDC lukkede fredag 1,2 pct. lavere i 43,63 kr.

Også Mærsk kan få opmærksomhed mandag, hvis analytikere justerer anbefalinger og kursmål i kølvandet af årsregnskabet fredag. Aktien lukkede fredag 0,3 pct. nede i 10.330 kr.