Aktier: Kursfald katalyseret af rentereferat

Foto: © Brendan McDermid / Reuters.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier lukkede med kursfald onsdag, hvor en vending ud på eftermiddagen satte ind efter signaler i rentereferatet fra Federal Reserve om, at en ændring af forbundsbankens geninvesteringspolitik er på vej. Det afkølede markedet og neutraliserede de allerede opnåede stigninger.

Samlet sluttede S&P 500-indekset med et tab på 0,3 pct. til 2352,95. Det tunge Dow Jones-indeks faldt 0,2 pct. til 20.648,15, mens Nasdaq-papirerne tog et dyk på 0,6 pct. til 5864,48.

Der var ellers lagt op til en god dag på Wall Street efter en overraskende solid privat jobrapport, der tegnede et positivt billedet af fredagens kommende officielle arbejdsmarkedsrapport.

Ud over referatet var der stigende spænding om udfaldet af mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Mødet indledes torsdag og afsluttes fredag, der også er dagen for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Og sidst, men ikke mindst, øgedes investorernes bekymringer om Trump-regeringens evne til at levere de lovede skattelettelser, efter kommentarer fra flere politikere vidnede om de dybe skel, som kendetegner miljøet i Washington.

Formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, sagde onsdag, at en skattereform vil tage længere tid at gennemføre end sundhedsreformen.

- Det ser ud som om en kombination af et aggressivt FOMC-referatet, skuffelse over reformtempoet omkring skat og et fald i råvarepriserne har vendt markedet. Set fra mit perspektiv er det et uberettiget følelsesmæssigt dyk drevet af flere blandede signaler, siger handelschef Randy Frederick fra Charles Schwab i Austin, Texas, til Reuters.

Torsdag morgen ligger de asiatiske markeder i generelt negativt territorium. De amerikanske aktiefutures falder samtidig 0,2-0,3 pct.

ADPs beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked viste en stigning på 263.000 job i marts, hvilket var langt flere end den ventede stigning på 185.000 job.

Stigningen i februar blev dog samtidig revideret fra 298.000 til 245.000.

KLØ TIL FINANS

Blandt sektorerne i S&P 500-indekset var finansaktierne nede at skrabe bunden. JP Morgan Chase og Bank of America Merrill Lynch droppede begge lidt over 1 pct., og Morgan Stanley faldt 1,8 pct. Sektoren dykkede 0,7 pct.

Kun to sektorer klarede frisag, idet de defensive papirer i forsyningssektoren og ejendomssektoren undgik kursfald efter sektorstigninger på 0,5 pct. og 0,2 pct.

Oliepriserne blev presset ned af en overraskende lagerstigning i den ugentlige statistik fra Department of Energy. Chesapeake Energy faldt 3,3 pct., og Murphy Oil faldt 2,9 pct.

Blandt de store teknologivirksomheder var der minus i Apple og i Googles moderselskab, Alphabet, på omkring 0,5 pct. Facebook formåede derimod at holde sig på den positive side, omend det blot var med knap 0,1 pct.

Selskabsspecifikt var der fokus på Monsanto, som kom med regnskab for andet kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Resultaterne lå noget over forventningerne, og Monsantos aktie steg 1,6 pct.

/ritzau/FINANS