Aktier: ISS og Mærsk sender C20 på rekordkurs

Godt hjulpet af ISS og Mærsk-aktierne har C20 Cap-indekset onsdag middag med et plus på 0,4 pct. til 1086,33 kurs mod det højeste lukkeniveau nogensinde.

Arkivfoto. Godt hjulpet af ISS og Mærsk-aktierne har C20 Cap-indekset onsdag middag med et plus på 0,4 pct. til 1086,33 kurs mod det højeste lukkeniveau nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

ISS skyder i vejret efter et opkøb af en cateringvirksomhed i USA og en hævet anbefaling af aktien fra et af de store finanshuse. I resten af Europa er udviklingen blandet onsdag middag, hvor olieaktier og råvarerselskaber dog generelt ligger med stigninger.

KØBER AMERIKANSK VIRKSOMHED

Efter børslukketid tirsdag annoncerede ISS købet af det amerikanske cateringserviceselskab Guckenheimer for en pris på gældfri basis på 1,5 mia. kr. Det er et køb med potentiale, vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

»Med potentiale for kontraktudvidelser med de største Guckenheimer-kunder, nuværende ISS-kunder og omkostningsreduktioner ser vi god mulighed for, at ISS vil være i stand til realisere de annoncerede synergieffekter. Dermed skaber opkøbsprisen efter vores vurdering gode forudsætninger for, at opkøbet er værdiskabende for investorerne,« siger analytikeren.

Der er også positivt nyt om selskabet fra Carnegie, som har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er i samme omgang hævet 10 kr. til 290 kr. ISS-aktien stiger efter nyhederne mest af alle aktier i C20 Cap med 3,1 pct. til 273,20.

Novozymes følger efter med en stigning på 1,4 pct. til 278,40 kr. Før åbningen af det amerikanske børsmarked kommer der nyt fra Monsanto, der samarbejder med Novozymes om bioprodukter til landbruget. Monsanto leverer regnskab for andet kvartal af sit skæve regnskabsår.

OLIEPRISEN STIGER

En stigning i oliepriserne smitter positivt af på gruppen af olierelaterede selskaber i Europa, og herhjemme følger Mærsk-aktierne trop med en stigning i selskabets B-aktie på 1,0 pct. til 11.660 kr. Prisen på en tønde Brent-olie er i løbet af de seneste syv handelsdage steget til 54,70 dollar fra 50,90 dollar.

Endvidere fortsætter Novo-aktien en god periode med et plus på 0,9 pct. til 253 kr. Aktien ligger dermed til at stige for syvende gang på otte dage, hvilket i perioden har løftet aktien fra niveauet 231,60 kr.

I bunden af eliteindekset ligger Genmab med et fald på 1,6 pct. til 1269 kr. Aktien er faldet 10 pct. siden torsdagens nyhed om, at det sammen med partneren Janssen har valgt at droppe at udvikle kræftmidlet Darzalex som solobehandling i lymfekræftformen non-Hodgkin lymfom (NHL).

MESSE MED HØREAPPARATER

De kommende dage kan ventes en strøm af nyheder om høreapparatmarkedet fra den årlige amerikanske høreapparatmesse, AAA, der begynder onsdag. Det kan give ekstra opmærksomhed om de to børsnoterede danske høreapparatselskaber, GN og William Demant.

GN falder onsdag 1 pct. til 160,30, efter at analytikerne hos Mainfirst har nedjusteret anbefalingen af aktien til "underperform" fra "neutral". WDH ligger desuden 1 pct. lavere i 145,40 kr.

Pandora har ifølge Finans fået en politianmeldelse fra Jesper "Kasi" Nielsen. Han anklager smykkegiganten for bedrageri og mandatsvig. Aktien ligger 0,3 pct. lavere i 728 kr. efter et fald tirsdag på 4,1 pct.

Der fragår onsdag et udbytte på 9,50 kr. i aktien i Brødrene Hartmann og et udbytte på 88,42 kr. i Københavns Lufthavne. Hartmanns aktie falder 8 kr. til 316 kr., mens KBHL trods udbyttefragangen ligger uændret i 6050 kr.