Aktier: ISS og Novo i fin form i C20 på vej mod rekord

Onsdag fortsætter den forårskåde udvikling i C20 ved åbningen med ISS og Novo i topform. ISS topper efter at have haft den store tegnebog frem og købt en cateringvirksomhed i USA sent tirsdag. Novo fortsætter sin optur, der har stået på med stigninger syv af de seneste otte handelsdage.

Foto: Drew Angerer. Arkivfoto. Onsdag fortsætter den forårskåde udvikling i C20 ved åbningen med ISS og Novo i topform.
Læs mere
Fold sammen

Eliteindekset C20 Cap ligger 0,4 pct. højere i 1086 - omkring 3 point højere end »all-time-high«, hvis niveauet holder til lukning.

ISS oplyste efter børslukketid tirsdag om købet af det amerikanske cateringserviceselskab Guckenheimer, der har en omsætning på 2,3 mia. kr. Prisen på gældfri basis er 1,5 mia. kr.

»Med potentiale for kontraktudvidelser med de største Guckenheimer-kunder, nuværende ISS-kunder og omkostningsreduktioner, ser vi god mulighed for, at ISS vil være i stand til realisere de annoncerede synergieffekter. Dermed skaber opkøbsprisen efter vores vurdering gode forudsætninger for, at opkøbet er værdiskabende for investorerne,« vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

ISS er endvidere opjusteret til »køb« fra »hold« af Carnegie ifølge data fra Bloomberg.

ISS stiger 2,5 pct. til 271,60 kr.

Novo stiger 1,6 pct. til 254,80 kr. efter en stigning tirsdag på knap 5 pct. For ni dage siden kunne aktien købes for 231,50 kr.

MESSE MED HØREAPPARATER

I USA begynder den årlige høreapparatmesse, AAA, og det kan give fokus på de danske børsnoterede høreapparatselskaber, GN og WDH. Der ventes produktnyheder fra de to danske høreapparatselskaber og deres konkurrenter Sonova, Widex og Starkey.

GN falder 0,3 pct. til 161,50 kr. Mainfirst har nedjustere aktien til "underperform". WDH falder 0,5 pct. til 146,10 kr.

Novozymes vil før åbningen af det amerikanske børsmarked få nyt fra Monsanto, der samarbejder med Novozymes om bioprodukter til landbruget. Monsanto leverer regnskab for andet kvartal af sit skæve regnskabsår.

Novozymes stiger 0,4 pct. til 275,70 kr.

Pandora har ifølge Finans fået en politianmeldelse fra Jesper "Kasi" Nielsen. Han anklager smykkegiganten for bedrageri og mandatsvig. Aktien ligger onsdag uændret i 730 kr. efter et fald tirsdag på 4,1 pct. til 730 kr.

A.P. Møller-Mærsk, der var i positivt terræn tirsdag, fortsætter onsdag hjulpet af de stigende oliepriser, der bragte energiaktierne op i tirsdagens amerikanske aktiehandel. Mærsk B stiger 0,7 pct. til 11.620 kr.

Det to børsnoterede ejere af det unoterede entreprenørselskab MT Højgaard, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, ser ud til at forblive de eneste børsnoterede selskaber i den treenighed. Der er lange udsigter til bilæggelse af striden mellem de to holdingselskaber om børsnotering af deres fællesejede entreprenørselskab MT Højgaard. Det skriver dagbladet Børsen.

Højgaard Holding og Monberg & Thorsen er endnu ikke handlet. De to aktier lukkede tirsdag i henholdsvis 249,50 kr. og 283 kr.

Der fragår onsdag fragår udbytte i følgende aktier: Brødrene Hartmann (9,50 kr.) og Københavns Lufthavne (88,42 kr.).

Hartmann falder 7 kr. til 317 kr., mens KBHL stiger 25 kr. til 6075 kr. trods udbyttefragang.