Aktier: Monsanto ses stige i ventet flad åbning

Det amerikanske aktiemarked ventes onsdag at åbne tæt på uændret, da investorerne formentlig vil forholde sig relativt afventende frem til offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve klokken 20 dansk tid.

Arkivfoto. Det amerikanske aktiemarked ventes onsdag at åbne tæt på uændret, da investorerne formentlig vil forholde sig relativt afventende frem til offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve klokken 20 dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Futures på S&P 500-indekset indikerer en næsten flad åbning, efter at det underliggende indeks tirsdag endte marginale 0,1 pct. højere i 2360,16. Det tunge Dow Jones-indeks endte knap 0,2 pct. højere i 20.689,24, mens Nasdaq-papirerne kravlede mindre end 0,1 pct. op til 5898,61.

Ud over rentereferatet er der i markedet spænding om udfaldet af mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping. Mødet indledes torsdag og afsluttes fredag, der også er dagen for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Selskabsspecifikt vil der fra åbningen være fokus på Monsanto, som er kommet med regnskab for andet kvartal af sit forskudte regnskabsår. Regnskabet viste en indtjening per aktie for den fortsættende forretning på 3,19 dollar, hvilket var noget over forventningerne ifølge Bloomberg News på 2,79 dollar.

Monsantos aktie stiger 1 pct. i formarkedet.

Restaurantkæden Panera Bread Co ligger i formarkedet desuden 13 pct. højere, efter at det er nået til enighed om at blive opkøbt for 7,5 mia. dollar af JAB Holding. Der var mandag nyheder fremme om, at Panera udforskede mulighederne for et salg, skriver Marketwatch.

Walgreen Boots Alliance, der sælger apoteksvarer, ligger derimod en smule lavere i formarkedet efter offentliggørelsen af lidt svagere kvartalstal end ventet.

Den amerikanske ADP-rapport viste før åbningen en langt større stigning i beskæftigelsen i marts end ventet på 263.000 job. Estimatet hos analytikerne var blot på 185.000 ifølge Bloomberg News. Til gengæld blev beskæftigelsesfremgangen for februar revideret ned til 245.000 fra tidligere oplyste 298.000.