Aktier: Jobrapport skubbede aktierne tilbage mod rekordniveauer

Efter en bedre end ventet jobrapport for april steg de amerikanske aktiemarkeder fredag, og hvor flere af de ledende indeks var tæt ved at lukke i rekord.

Arkivfoto. Efter en bedre end ventet jobrapport for april steg de amerikanske aktiemarkeder fredag, og hvor flere af de ledende indeks var tæt ved at lukke i rekord. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For S&P 500-indekset sluttede det med et plus på 0,4 pct. til 2399,29, mens det tunge Dow Jones-indeks endte 0,3 pct. højere i 21.006,94, og det teknologiprægede Nasdaq-indeks gik frem med 0,4 pct. til 6100,76. Slutniveauerne for både S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset var tæt på rekord, skriver flere medier heriblandt MarketWatch.

Den goder stemning fulgte, efter at den amerikanske beskæftigelsesrapport for den forgangne måned viste, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 211.000 personer. Det var dermed umiddelbart bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 190.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Det hører dog også med til historien, at tallet for marts blev revideret ned til en jobskabelse på 79.000 fra tidligere opgjort 98.000, hvorfor den positive overraskelse alligevel ikke er helt så stor, som det kunne se ud ved første øjekast.

Alligevel faldt den samlede arbejdsløshed i USA til 4,4 pct. fra 4,5 pct. i marts. Økonomerne havde ventet en stigning i arbejdsløsheden til 4,6 pct. Det er samtidig den laveste ledighedsprocent i ti år.

IBM FALDT EFTER BUFFET-UDSALG

Blandt de amerikanske aktier faldt it-virksomheden IBM med 2,5 pct. til 155,05 dollar. Det fulgte oven på torsdagens udtalelser fra storinvestoren Warren Buffett, der i et interview med CNBC fortalte, at hans investeringsselskab, Berkshire Hathaway, havde solgt en tredjedel af beholdningen af IBM-aktier.

Mens IBM-aktien faldt på den amerikanske børs, steg Berkshire Hathaway omvendt med 0,1 pct. til 166,55 dollar. Det skete samme dag, som at selskabet afholdt sit årlige aktionærmøde.

Mandag morgen ser den klare optimisme ud til at være forsvundet på det amerikanske aktiemarked, da futures veksler mellem marginale plusser og minusser.