Aktier: Goldman puffer til Vestas i svagt marked

Benspænd fra Goldman Sachs har sendt Vestas baglæns mandag morgen, hvor stemningen generelt er svag negativ efter et kollaps i de tyske regeringsforhandlinger. Også Tryg er åbnet lavere efter annoncering af nye finansielle mål.

Benspænd fra Goldman Sachs har sendt Vestas baglæns mandag morgen, hvor stemningen generelt er svag negativ efter et kollaps i de tyske regeringsforhandlinger. Også Tryg er åbnet lavere efter annoncering af nye finansielle mål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

C20 Cap-indekset ligger efter et kvarters handel til et fald på 0,3 pct. til 1121,86. I Tyskland taber det toneangivende DAX-indeks 0,4 pct., efter at det liberale parti FDP har trukket sig fra regeringsforhandlingerne med kansler Angela Merkels konservative CDU/CSU-alliance og Miljøpartiet De Grønne.

Vestas falder 2,9 pct. til 404,40 kr., efter at vindmølleaktien atter har fået rundbarberet kursmålet, denne gang af Goldman Sachs, der sænker til 480 kr. fra 700 kr. Anbefalingen er dog stadig »køb«.

Blandt morgenens faldende aktier er også ISS og DSV, der begge taber 1 pct. til 239,60 kr. og 480,20 kr. Der er ikke nyt fremme.

I toppen af C20 Cap stiger Novo Nordisk med 0,7 pct. til 323 kr. forud for kapitalmarkedsdagen tirsdag.

Tryg falder 0,7 pct. til 153,70 kr. efter offentliggørelsen af nye finansielle mål og planer om et ekstraordinært udbytte.

Meldingen er kommet forud for forsikringskoncernens kapitalmarkedsdag i London mandag. Her vil Tryg præsentere et nyt mål om et forsikringsteknisk resultat på 2,8 mia. kr. i 2020.

Det skal ske ved at opnå en combined ratio - et mål for udgifterne og erstatningerne som en andel af forsikringspræmierne - på højst 87 og en omkostningsprocent på højst 14, oplyser Tryg. De mål var dog også gældende i den hidtidige strategiplan, der løb til og med 2017.

I de første tre kvartaler af 2017 har Tryg haft en combined ratio på 83,8, mens den var på 86,7 i regnskabsåret 2016. Omkostningsprocenten lød på 14,1 i årets første tre kvartaler mod 15,7 i hele 2016.

Tryg vil desuden øge kravet til forrentning af egenkapitalen til minimum 23 pct. efter skat fra det nuværende mål om minimum 21 pct. Desuden foreslår bestyrelsen et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kr. eller 3,60 kr. per aktie.

BØRSHUS FORETRÆKKER DANSKE FREM FOR NORDEA

Danske Bank og Nordea har været under luppen hos Keefe, Bruyette & Woods. Børshuset foretrækker nu Danske Bank, der får løftet anbefalingen til »outperform« fra det neutrale »market perform«. Nordeas anbefaling er gået den modsatte vej, viser data fra Bloomberg.

Danske Bank stiger med 0,1 pct. til 234,40 kr., mens Nordea ligger uændret i 73,25 kr.

Parken kan også komme i fokus efter et nederlag til koncernens fodboldhold FC København i weekenden. Dermed er Brøndby, der vandt i weekenden, hele 14 point foran FCK på sjettepladsen og fire point foran FC Midtjylland, der ligger toer i Superligaen.

Parken stiger dog fredag 0,7 pct. til 73 kr., men halter stadig efter Brøndby, der stiger 2,6 pct. til 0,80 kr.

UIE, der fastholder forventningerne i sit regnskab for tredje kvartal, er endnu ikke handlet.

/ritzau/FINANS