Aktier: Nye mål og ekstra udbytte kan skabe interesse om Tryg

Tryg kan få opmærksomhed fra morgenstunden mandag efter offentliggørelsen af nye finansielle mål og planer om et ekstraordinært udbytte.

Tryg kan få opmærksomhed fra morgenstunden mandag efter offentliggørelsen af nye finansielle mål og planer om et ekstraordinært udbytte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meldingen er kommet forud for forsikringskoncernens kapitalmarkedsdag i London mandag, hvor pilen peger lidt ned på det generelle marked. Den tyske DAX-future ligger til et fald på 0,9 pct, og dermed tyder det på en dansk handelsstart med negativt fortegn mandag. Dog er det tyske marked muligvis ekstra negativt påvirket af sammenbruddet i forhandlingerne om en regeringsdannelse.

Fredag faldt det danske C20 Cap-indeks med 0,3 pct. til 1124,90.

Tryg, der steg 0,7 pct. fredag til 154,80 kr., har sat et nyt mål om et forsikringsteknisk resultat på 2,8 mia. kr. i 2020.

Det skal ske ved at opnå en combined ratio - et mål for udgifterne og erstatningerne som en andel af forsikringspræmierne - på højst 87 og en omkostningsprocent på højst 14, oplyser Tryg. De mål var dog også gældende i den hidtidige strategiplan, der løb til og med 2017.

I de første tre kvartaler af 2017 har Tryg haft en combined ratio på 83,8, mens den var på 86,7 i regnskabsåret 2016. Omkostningsprocenten lød på 14,1 i årets første tre kvartaler mod 15,7 i hele 2016.

Tryg vil desuden øge kravet til forrentning af egenkapitalen til minimum 23 pct. efter skat fra det nuværende mål om minimum 21 pct. Desuden foreslår bestyrelsen et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kr. eller 3,60 kr. per aktie.

VESTAS SKÅRET AF GOLDMAN

Blandt C20-aktierne kan Vestas komme i bevægelse, efter at vindmølleaktien atter har fået rundbarberet kursmålet, denne gang af Goldman Sachs, der sænker til 480 kr. fra 700 kr. Anbefalingen er dog stadig »køb«.

Aktien i Vestas faldt fredag med 1,4 pct. til 416,40 kr.

Danske Bank og Nordea har været under luppen hos Keefe, Bruyette & Woods. Børshuset foretrækker nu Danske Bank, der får løftet anbefalingen til »outperform« fra det neutrale »market perform«. Nordeas anbefaling er gået den modsatte vej, viser data fra Bloomberg.

Danske Bank steg fredag med 0,1 pct. til 234,20 kr., mens Nordea faldt med 1,6 pct. til 73,25 kr.

Parken kan også komme i fokus efter et nederlag til koncernens fodboldhold FC København i weekenden. Dermed er Brøndby, der vandt i weekenden, hele 14 point foran FCK på sjettepladsen og fire point foran FC Midtjylland, der ligger toer i Superligaen.

Parken steg fredag 0,7 pct. til 72,50 kr., mens Brøndby lukkede uændret i 0,78 kr.

Der kommer mandag regnskaber fra NTR Holding og United International Enterprises.

/ritzau/FINANS