Aktier: Bakgearet fundet igen efter ny usikkerhed

De amerikanske aktier sluttede med fald i fredagens handel, hvor investorerne i stedet kastede deres kærlighed på den japanske yen og på guld, som typisk anvendes som sikker havn i usikre tider.

Foto: Iris. De amerikanske aktier sluttede med fald i fredagens handel, hvor investorerne i stedet kastede deres kærlighed på den japanske yen og på guld, som typisk anvendes som sikker havn i usikre tider.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset faldt 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset bakkede 0,2 pct., og Dow Jones-indekset gik tilbage med 0,4 pct. på en dag, hvor udsvingene generelt ikke var store.

Med til at trække ned på aktiemarkedet var også en indsnævring af rentespændet mellem de tiårige og de toårige papirer i USA, idet investorerne bekymrede sig for det endelige udfald af skattereformen, inden Senatet stemmer sit udkast igennem.

På den anden side har investorerne en stribe regnskaber for tredje kvartal, hvor mange selskaber rapporterede særdeles stærke tal, hvilket har sendt de amerikanske aktier mod rekordhøjder.

Et andet politisk emne, der spøger, er den amerikanske statsgæld, efter at Robert Kaplan, der er chef for den amerikanske centralbank i Dallas, fredag luftede ytringer om, at gælden sammenlignet med BNP måske er på et uholdbart niveau.

Det var særligt elektroniksektoren, der var hårdt ramt fredag, hvor den undergruppe af aktier i S&P 500-indekset dykkede med 2 pct., men der var dog også klare positive historier at spotte mellem de ellers røde papirer.

Blandt andet steg skokæden Foot Locker med massive 28,2 pct. til 40,82 dollar, efter at selskabet serverede et stærkt regnskab for tredje kvartal 2017/18.

Her hentede selskabet en justeret indtjening per aktie på 0,87 dollar mod ventet 0,80 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Estimaterne fra analytikerne svingede mellem 0,75 dollar og 0,88 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af en omsætning på 1,87 mia. dollar, mens analytikerne havde regnet med et salg på 1,82 mia. dollar.

Det Rupert Murdoch kontrollerede 21'st Century Fox steg desuden 6,2 pct. til 31,15 dollar, idet Comcast og Verizon ifølge flere medier har meldt sig interesserede i at overtage størstedelen af selskabet - herunder andelen i britiske Sky.

/ritzau/FINANS