Aktier: Flere og flere flyttede sig ud på sidelinjen i USA

Det amerikanske aktiemarked var ikke interesseret i at foretage sig noget som helst i torsdagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne trak en smule af de hidtidige stigninger i land, mens flere og flere forholdt sig passivt til markedet inden fredagens vigtige tale fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen på centralbankmødet i Jackson Hole, Wyoming.

S&P 500-indekset lukkede med et fald på 0,1 pct. til 2172,47. De tunge aktier i Dow Jones gled 0,2 pct. til 18.448,41, mens Nasdaq-papirerne sluttede dagen med et minus på 0,1 pct. i 5212,20.

Torsdagens omsætning var ligesom de foregående dage igen i den lave ende.

JACKSON HOLE I CENTRUM

Alle finansielle markedsdeltagere ser frem mod det globale centralbankmøde i Wyoming, hvor der satses på en eller anden form for klarificering af de mange forskellige indikationer fra diverse topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Vi ved, at Janet Yellen kommer til at sige et eller andet, men vi har ingen idé om hvad. Et fornuftigt skridt er at forholde sig en smule nervøst, så det ser ud som om, det er fornuftigt at hive profitten hjem, flytte over i kontanter eller bare at sidde på sidelinjen,« siger investeringsmanager Ben Kumar fra Seven Investment Management i London til Bloomberg News.

BLANDEDE NØGLETAL

Dagens nøgletal var ikke entydige. For mens den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder var en positiv overraskelse, var indkøbschefernes tillid i servicesektoren lavere end ventet.

Ordreindgangen steg 4,4 pct. på månedsbasis i juli, hvor økonomerne havde forudset en stigning på 3,4 pct.

Renset for transportsektoren viste ordreindgangen et løft på 1,5 pct., hvilket også var bedre i forhold til konsensus, som var 0,4 pct.

Den foreløbige opgørelse over PMI Service viste et fald fra 51,4 i juli til 50,9 i august, hvor der blandt økonomerne var ventet et indeks på 51,8.

Samtidig faldt det samlede PMI-tal for måneden til indeks 51,5 fra 51,8.

Fra arbejdsmarkedet stillede 261.000 amerikanere sig op som førstegangsledige i sidste uge. Det var lidt færre end de ventede 265.000 nye ledige.

HALVT OM HALVT

Der var kursfald i den ene halvdel og kursgevinster i den anden af de ti sektorer i S&P 500-indekset.

Igen gik det værst ud over sundhedssektoren, hvor medicinalaktierne droppede 0,8 pct.

En af de ramte koncerner var Express Scripts, der er den største amerikanske administrator af receptpligtig medicin og sundhedsforsikrings-aftaler, og som rygtedes at være blandet ind i en skandale hos en mellemhandler. Express Scripts faldt 6 pct.

I den modsatte ende lå de råvarerelaterede selskaber i top med et segmentstigning på 0,5 pct.

IT-koncernen Hewlett-Pachard var i ilden efter et sæt skuffende forventninger for resten af regnskabsåret sent onsdag. Aktien faldt 0,2 pct.

Flere af de store detailhandlere præsenterede kvartalsresultater. Hverken Dollar General eller Dollar Tree kunne matche markedets forventninger, og dommen var et kursfald på henholdsvis 10 og 17 pct.

Fredag morgen ligger de asiatiske aktiemarkeder med en overordnet negativ trend, mens de amerikanske futures omvendt stiger marginalt.