Aktier: Bekymringer om væksten sender de store indeks ned

Nye nøgletal giver rynkede pander blandt handlere og analytikere på Wall Street, og det sender de store aktieindeks i minus i den tidlige handel tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Stort set hele mandagens fremgang på de toneangivende amerikanske indeks bliver udslettet, efter at vækstbekymringerne er begyndt at komme op til overfladen igen takket være skuffende nøgletal fra stort set alle verdensdele.

- Folk ser især på de negative overskrifter i øjeblikket. Nøgletallene i går viste, at økonomien virker svagere end forventet, og selv dem, der regnede med et svagt første kvartal, tror nu, at det måske fortsætter ind i andet kvartal, siger strateg Frances Hudson fra Standard Life til Bloomberg News.

Det er blandt andet PMI-indekset for industrien i Kina, der tirsdag viser svaghed og giver bekymring om den økonomiske vækst i landet.

REGNSKABER LØFTER KURSERNE


På regnskabsfronten er der dog primært godt nyt tirsdag.

Pfizer overraskede positivt med sin indtjening, der var mere end 20 pct. bedre end forventet i første kvartal. Regnskabet blev krydret med en opjustering af forventningerne, og aktien starter dagen 2,5 pct. højere.


Et andet medicinalselskab, Mylan, går 1,7 pct. frem takket være en stigning på hele 17 pct. på toplinjen i seneste kvartal.

Halliburton står for en af dagens kedelige aktiehistorier, da olieserviceselskabet tabte 2,4 mia. dollar i første kvartal. En stor del af underskuddet kom fra engangsposter, så den justerede indtjening viste et overskud på 7 cent mod forventet 4 cent ifølge Bloomberg News, men aktien falder alligevel 1,4 pct.


På nøgletalsfronten er det småt med væsentlige økonomiske nøgletal, da de vigtige indikatorer først kommer senere på ugen - ikke mindst arbejdsmarkedsrapporten for april, der præsenteres fredag.


Fra USA er eneste højdepunkt tirsdag den landsdækkende amerikanske forbrugertillid fra IBD/TIPP, der offentliggøres klokken 16.00. Den kan få opmærksomhed i fraværet af andre nøgletal - og fordi det er et af de første nøgletal fra USA for maj.