Aktier: Amerikansk fremgang i vente

Investorerne på de amerikanske børser kan se frem stil stigninger, når handelen skydes i gang torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Onsdag bød på en relativt flad udvikling i S&P 500-indekset og de tunge aktier i Dow Jones, mens Nasdaq-indekset præsterede en fremgang på 0,3 pct.

Torsdag vil der, ifølge handelen med futures, være stigninger på godt 0,4 pct. i de tre toneangivende indeks i den indledende handel.

Det er primært nyheden om en våbenhvile i Ukraine, forhandlet frem af Tyskland, Frankrig, Rusland og Ukraine, der giver beroligelse til investorerne. Samtidig blæser der lidt mildere vinde om den græske gældskrise.

Til gengæld var de to amerikanske nøgletal, der blev offentliggjort kl. 14.30, en time før børsåbning, til den skuffende side. Detailsalget faldt 0,8 pct. i januar i USA, dobbelt så meget som frygtet blandt økonomerne ifølge Bloomberg.

Samtidig var der 304.000 nye ledige sidste uge, eller 17.000 mere end forudset i Bloombergs markedsestimat.

Det har været med til at trimme stigninger i futures-indeksene med 0,1 til 0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne står it-selskabet Cisco til et løft på 7,7 pct. efter et lovende regnskab fra sent onsdag. Omsætningen og indtjeningen var pænere end forventet for selskabet takket være rigeligt med aktivitet blandt kunderne.

Tesla Motors står til gengæld til et dyk på 7,5 pct. efter et fjerde kvartal, der hverken levede op til omsætnings- eller bundlinjeforventningerne. Tesla havde blandt andet problemer med produktion og levering, og kvartalet gav et minus på 108 mio. dollar.

Kellogg Company, der står bag kendte morgenmadsmærker, falder 5 pct. oven på en nedjustering af de langsigtede vækstforventninger. Selskabet regner nu kun med at vokse 1-3 pct. på toplinjen årligt mod tidligere 3-4 pct. Fjerde kvartals regnskab var også skuffende både på top- og bundlinjen.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk