Yahoo skærer 700 jobs væk

Internet-søgemaskinen er stadig presset. Overskuddet er 80 procent lavere end for et år siden. (Opdateret kl. 9.29)

Yahoos nye topchef, Carol Bartz, skærer endnu fem procent af arbejdsstyrken væk. Foto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 700 stillinger - eller fem procent af arbejdsstyrken - skal skæres væk i en ny sparerunde på Internet-søgemaskinen Yahoo.

Dermed forsøger Yahoos nye topchef, Carol Bartz, at genrejse Yahoo, som hun overtog for få måneder siden. I februar 2008 blev 1.000 stillinger fjernet, og i oktober blev der skåret en tiendedel af stillingerne væk, omkring 1.600. Yahoo havde ved udgangen af 2008 omkring 13.600 ansatte.

De, der skal fyres, vil få besked inden for de kommende to uger.

Stadig udfordringer

Yahoo ser stadig udfordringer i økonomien, og indtægterne fra annoncevisningerne på både Yahoos egne netsteder og som søgeannoncer faldt i første kvartal. Til gengæld har Carol Bartz fået bedre styr på de øvrige udgifter i virksomheden, som hun overtog i januar fra medstifteren Jerry Yang. Yang blev skubbet ud efter de kuldsejlede bryllupsplaner med Microsoft, som Yang var imod. Han krævede derfor større beløb fra Microsoft, som sagde farvel og tak.

Yahoo og Microsoft skal dog for nylig have indledt nye forhandlinger om et tættere samarbejde, men det ville Carol Bartz ikke kommentere på et pressemøde tirsdag om kvartalsregnskabet.

80 procents fald i overskuddet

Overskuddet faldt med hele 80 procent til 117,6 millioner dollars i første kvartal sammenlignet med året før, mens omsætningen faldt til 1,58 milliarder dollars - eller 13 procent lavere end på samme tid i 2008.

De ansatte har fået at vide, at Yahoo i år vil dekretere tvungen juleferie fra 25. december 2009 til 1. januar 2010.

Yahoo-aktien steg med 54 cent til 14,92 dollars, efter at kvartalsregnskabet blev fremlagt tirsdag. Aktien er dermed næsten ni procent mere værd, end den var mandag.

Yahoo var oprindelig Internet-søgningernes konge, men siden Google i 2005 kom på banen og siden overtog tronen på markant vis, har alle konkurrenterne haft det svært.