Yahoo-chef får balle for aktiesalg

Den relativt nytiltrådte Yahoo-chef, Carol Bartz, får nu kritik for at have solgt ud af sine Yahoo-aktier.

Microsofts Steve Ballmer og Yahoos-chef Carol Bartz, underskrev tidligere på året en ti-årig aftale om partnerskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man vil have aktionærernes tillid til ens loyalitet, skal man lade være med at sæge sine aktier i det firma, man er chef for. Sådan må lektion være, efter at Yahoo-chefen Carol Bartz har solgt aktier for næsten to millioner dollars i løbet af foråret og sommeren.

Bartz, har ellers givet indtryk af, at hun var utroligt loyal over for opgaven med at vende Yahoo rundt fra flere år med tilbagegang. Blandt andet har Carol Bartz beskyldt de Yahoo-ansatte for at brokke sig for meget og gøre alt for lidt for at løse de problemer, de brokker sig over.

Salget af de mange aktier blev med det samme mødt af kritik fra aktionærerne, der raser over det signal, Bartz sender med frasalget.

Yahoo indgik tidligere på året et samarbejde med Microsoft, hvor Microsoft overtager Yahoos søgemaskineteknologi og erstatter den med sin egen søgemaskine, Bing. Til gengæld står Yahoo så for alt annoncesalg til de to sites.

Dengang erklærede Bartz, at tiltaget ikke skulle ses som tegn på en virksomhed i krise, men derimod var et offensivt træk, der skulle fokusere Yahoo på det, Yahoo nu engang var bedst til - nemlig at levere indhold til internetbrugerne. Yahoo er store på blandt andet finansielle tjenester, nyheds-tjenester, mail og fototjenesten Flickr - og en masse andre ting, der ikke har noget med søgning at gøre.