Windows 7-support stopper den 13. januar - men det betyder ikke noget

Officielt stopper Microsoft med at yde generel support på styresystemet Windows 7, men det får ikke nogen praktiske konsekvenser for sikkerheden før 2020.

Foto: JAGADEESH NV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med support til Windows 7 fra i dag, den 13. januar 2015.

Velkommen til den udvidede support-runde, der varer i fem år endnu.

Med andre ord er det ikke så slemt, som man kunne frygte, at Microsoft stopper med at yde såkaldt generel support til sit mest udbredte styresystem.

Det skriver Version2.dk

De eneste praktiske konsekvenser, det får, er, at Microsoft nu stopper med at sende opdateringer med nye features og designændringer ud til Windows 7-brugerne, samt at telefonsupporten på styresystemet lukker ned. Der vil dog blive ved med at poppe dialogbokse op hos brugerne, der beder dem om at genstarte computeren for at installere ‘vigtige opdateringer’ indtil den 14. januar 2020. Med andre ord bliver selskabet ved med at sende sikkerhedsopdateringer ud indtil da.

Det skriver teknologimediet ZDNet.

På trods af support-stoppet vil det stadig være muligt at købe nye computere med eksempelvis Windows 8 og så downgrade licensen til Windows 7.

Det vil også stadig være muligt at købe nye computere med Windows 7 Pro installeret. Microsoft stoppede dog med at sende flere kopier af Windows 7 Home Basic, Home Premium og Ultimate ud til forhandlerne i oktober 2014, så det er et spørgsmål om tid, før de resterende licenser er blevet købt. Pro-versionen vil dog fortsat blive sendt ud i flere kopier.

Microsoft har lovet, at det vil give et års varsel, når det stopper med at sende flere Windows 7-udgaver på gaden, og da dette ikke er sket endnu, vil man som minimum kunne købe det populære styresystem et år endnu.

Windows 7 har stadig en markedsandel på 56 pct. ifølge Net Applications.

Læs mere på Version2.dk