Volkswagen uddeler gavekort som plaster på såret

Nu kan utilfredse Volkswagen-kunder hente en kompensation i form af et 1.000 dollar-gavekort. Gestussen er ment som et plaster på såret for bilejere, som er blevet ramt af VW-skandalen.

Foto: UWE ZUCCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalen ruller stadig i Volkswagen efter, at det kom frem, at 11 mio. dieselbiler indeholder en snydesoftware, som har fået dem til at fremstå mere miljøvenlige i test, end de i virkeligheden er. Nu vil Volkswagen forsøge at skabe god stemning hos de amerikanske bilejere, som derfor vil modtage 1.000 dollar i gavekort i, hvad virksomheden kalder, en »goodwill gestus«, skriver Bloomberg.

»Vi arbejder på at gøre tingene gode igen,« skriver Volkswagen på hjemmesiden, hvor vrede bilejere kan indtaste et nummer og finde ud af, om de er kvalificerede til at modtage kompensation for deres ufrivillige rolle i en af historiens største bilskandaler.

I slutningen af september indrømmede Volkswagen, at man har installeret snydesoftware i 11 millioner dieselbiler på verdensplan, som gør, at de udleder mindre NOx-emission, når de bliver testet, end når de rent faktisk kører på vejene. Alene i Europa er 8 millioner biler påvirket af skandalen.

Skandalen har givet alvorlige skår i VW's image, og mindst 200 amerikanere har lagt sag an mod VW, siden skandalen begyndte at rulle. Først og fremmest er amerikanerne vrede over at skulle aflevere deres biler til værkstedet. Men vreden skyldes i høj grad også, at VW har udnyttet deres position og ladet millioner af kunder tro, at de kører rundt i en miljøvenlig bil.

»Det sidste mange uger, har vi undskyldt over for vores loyale kunder. Mens vi arbejder utrætteligt på at ubedre skaden, beder vi om jeres tålmodighed« skriver virksomheden på hjemmesiden.