Vestas-tårnfabrik i USA har fulde ordrebøger til ind i 2021

Vestas' tårnfabrik i Colerado, USA, arbejder på højtryk for at følge med efterspørgslen og har fulde ordrebøger til ind i 2021.

Arkivfoto. Vestas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det skriver det lokale amerikanske medie The Pueblo Chieftain, i forbindelse med at fabrikken har rundet et skarpt hjørne med produktion af vindmølletårn nummer 5000 siden sin idriftsættelse for syv år siden.

»Fabrikken ligger aktivitetsmæssigt på 120 pct. af det, den er designet til, og sender mere end 1000 tårne ud over rampen om året. Dens ordrebøger er fulde til ind i 2021,« skriver mediet.

Fabrikschef Tony Knopp udtrykker i artiklen stolthed over, hvad fabrikken har præsteret på så kort tid.

»Det er ikke alene den største (tårn)fabrik, men vi er de hurtigste til at nå 5000 tårne på så kort tid. Det er virkelig en utrolig bedrift,« siger Tony Knopp til mediet.

Det er den gunstige støtteordning, Production Tax Credit (PTC), der nu og de kommende år frem skaber travlhed på det amerikanske vindmøllemarked, og hvor Vestas sidste år formåede at vippe GE af pinden som den største leverandør.

Skriverierne om fulde ordrebøger på tårnfabrikken i Colorado flugter meget godt med de udtalelser, som Vestas' chef for de nordamerikanske aktiviteter, Chris Brown, kom med under en vindmøllekonference i Californien i maj.

Her varslede han fem gyldne år for vindmølleindustrien.

»Denne industri er kun lige ved at komme i gang. De næste fem år kommer til at blive de bedste, vi nogensinde har set,« sagde Chris Brown ved den lejlighed.