Vestas får ny gigantordre i USA

Vestas har indgået en ny aftale om at levere vindmøller for en samlet kapacitet på 350 megawatt i USA med potentiale til yderligere 636 megawatt.

Vestas har fået en ny kæmpeordre i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vestas får ny kæmpeordre i USA.

Vestas har indgået en aftale med selskabet Enel Green Power North America om at levere 175 vindmøller for en samlet kapacitet på 350 megawatt i USA, med potentiale til yderligere ordrer for 636 megawatt.

Det er Vestas' næststørste enkeltordre i år indtil videre, og det betyder, at det danske vindmølleselskab nu har annonceret ordrer for samlet 4491 megawatt indtil videre i år. Det er en markant fremgang i forhold til sidste år, hvor den samlede ordreindgang landede på 3738 megawatt.

Leveringen af vindmøllerne skal finde sted i 2014 og 2015.

Ifølge Sydbank-analytiker Jacob Pedersen er dagens melding »supergodt nyt for Vestas.«

»Jeg har andre ordrer på min radar i forhold til Vestas i USA. Det her var ikke én af dem. Så det er vældig godt nyt, og det er med til at skabe bedre sigtbarhed i forhold til udnyttelsen af kapaciteten på Vestas' amerikanske fabrikker i 2015,« siger han til Berlingske Business.

Der har været store spekulationer omkring Vestas evne til at skaffe ordrer i USA, efter at det danske selskab gik igennem årets to første kvartaler uden at kunne fremvise nogen amerikanske bestillinger.

Men i september kom tre ordrer i rap, blandt andet en på 400 megawatt, som er årets hidtil største. Og med dagens melding bør USA-bekymringerne glide i baggrunden, mener Jacob Pedersen.

»Skulle der være nogle investorer, der havde frygtet en maveplasker i 2015 for Vestas i USA, så ser det altså bare ikke sådan ud længere. Man har høstet godt med ordrer i derovre og kan nu holde et højt aktivitetsniveau på fabrikkerne. Alene det vil være med til at forbedre Vestas indtjeningsevne i forhold til i år,« siger han.