Vestas får ordre på 51 MW til Frankrig

Vestas skal levere 17 af sine V112-3,0 MW-møller til et projekt i Frankrig. Kunden er JP Energie Environnement (JPEE), der for første gang bestiller Vestas-møller til sit planlagte Moulin d'Emanville-projekt i Eure-et-Loir, sydvest for Paris.

Foto: Henning Bagger

Møllerne ventes leveret i andet kvartal af 2014 og færdiginstalleret i det efterfølgende kvartal.

Som en del af ordren har Vestas fået en 15-årig serviceaftale i den dyreste prisklasse, AOM 5000.

JPEE driver i forvejen seks vindmølleparker på i alt 69 MW. Hidtil har selskabet fået leveret møller fra de tyske producenter Nordex og Enercon.

- Til vores syvende vindprojekt er vi meget glade for at begynde at arbejde med Vestas, da vi altid har værdsat kvaliteten af deres møller, deres ingeniørmæssige ekspertise og deres skræddersyede løsninger, og vi ser denne ordre som et første skridt mod at forlænge begge vore selskabers succes på det franske marked, udtaler JPEE-chef Xavier Nass i en pressemeddelelse.

JPEE vil fortsætte med at udvide Frankrigs vindkapacitet, lover han. Frankrig havde ved sidste årsskifte omkring 7600 MW vindkraft installeret, hvoraf Vestas havde stået for 1560 MW, eller mere end en femtedel.

Med den franske bestilling er Vestas oppe på en annonceret ordreindgang på 309 MW i fjerde kvartal og 4141 MW i hele 2013. Der mangler dog stadig det skyggetal for mindre ordrer i fjerde kvartal, som først offentliggøres i årsregnskabet til februar.

/ritzau/FINANS