Vestas-kunde opnår vigtig aftale for nyt projekt

Det amerikanske vindmølleprojekt Hancock Wind på 51 megawatt er kommet et vigtigt skridt nærmere en realisering, efter at udvikleren, First Wind, har indgået en 25-årig aftale om salg af størstedelen af strømmen fra parken.

Vestas Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Nyheden er interessant i relation til Vestas og Siemens, da projektet er baseret på 3-megawatt møller fra en af de to leverandører.

Aftalen, som First Wind har indgået med energiselskabet Massachusetts Municipal Wholesale Electric Company (MMWEC), dækker salg af næsten 75 pct. af strømmen fra parken til en fast pris over en 25-årig periode.

- Færdiggørelsen af denne aftale er et stort skridt frem for dette projekt, siger Paul Gaynor, administrerende direktør hos First Wind, i en meddelelse.

Selskabet sætter i meddelelsen ikke navn på leverandøren af de 17 stk. 3 megawatt møller, men det nævnes, at projektet opføres tæt på Bull Hill Wind, som Vestas har leveret møller til. De to vindmølleparker kommer også til at dele transformerstation, fremgår det af projektbeskrivelserne.