Verdensberømt surferkamera rider på børsbølge

Selskabet bag ekstremsportsudøvere og skiløberes nye favoritgadget, GoPro, fik torsdag en solid debut som børsnoteret selskab. Men udfordringerne venter forude.

GoPro Inc.s stifter og topchef, Nick Woodman (i midten), fejrede selskabets børsnotering sammen med familie, venner - og en ordentlig håndfuld af de små videokameraer. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kameraet er lille, men markedsværdien stor. Det må være konklusionen, efter at elektronikselskabet GoPro Inc. torsdag havde første handelsdag på Nasdaq-børsen i New York.

Virksomheden, som er blevet verdensberømt for sine små videokameraer, der kan monteres på alt fra skihjelme til surfbræt og kajakker, sluttede nemlig sin børsdebut i et plus på 31 procent. Dermed løftede det ti år gamle selskab sin markedsværdi til 3,9 milliarder dollars eller 21,33 milliarder kroner. Det svarer næsten til værdien af den verdensomspændende fastfoodkæde Domino's Pizza.



Det skriver Wall Street Journal.

Spørgsmålet er, om GoPro, hvis kameraer sælges i utallige foto-, hardware-, og skibutikker verden over, kan fastholde sin styrke, når der ikke er meget, som forhindrer rivaler i at efterligne produktet. Den nyeste model, GoPro Hero3+, koster ofte mere end 2500 kroner, og udfordringen bliver at sikre sig mod, at forbrugerne vender sig mod billigere alternativer.



»Det er et forbrugerhardwareselskab, der naturligvis har en styrke i sit brand og den loyalitet, det har formået at opbygge (hos sine kunder, red.),« siger Eric Turner, der analytiker ved Turner Investments, til avisen. Han købte selv GoPro-aktier på første børsdag.

GoPro Inc. havde sidste år en indtjening på 986 millioner dollars. Det svarer til 5,4 milliarder kroner.