Børsnotering af bilforsikringsgigant skuffer

Den britiske vejhjælpsgruppe og bilforsikringsgigant, AA, blev mandag børsnoteret og var værdisat til 1,4 mia. pund ved børsnoteringen. Det endte dog med en skuffende debut på aktiemarkedet med et prisfald på 7,2 pct. på første handelsdag.

Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Automobile Association solgte 554 mio. aktier for 250 pence stykket til investorer, men aktiekursen sluttede i 232 pence, hvilket giver AA en markedsværdi på 1,3 mia. pund. Virksomheder, der var ejet af private kapitalfonde, blev solgt til ledelsen bakket op af en række investorer forud for børsnoteringen.

Det skriver The Independent.

- Vi har brugt en række år på at lede efter sådan en virksomhed og er glade for at blive støttet af nogle af de største britiske institutioner, udtaler Bob Mackenzie, der stod i spidsen for opkøbet forud for børsnoteringen og nu skal være bestyrelsesformand, til The Indepedent.

Nogle af pengene hentet ved børsnoteringen skal, ifølge Mackenzie, bruges til at afbetale på gæld fra de tidligere ejere. Den nye ledelse ventes at tjene op imod 60 mio. pund over de næste fem år, hvis den gennemsnitlige afkast til aktionærerne stiger med gennemsnitlig 12 pct. om året.