Kinesiske Alibaba vælger børsen i New York

Den største børsnotering af et teknologiselskab i USA vil ske i løbet af sommeren.

Alibaba er en af Kinas største e-handelstjenester. Nu vil man børsnoteres i New York. Arkivfoto: Chance Chan, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHANCE CHAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske internetimperium Alibaba Group Holding har besluttet at blive børsnoteret på New Yorks børs senere på sommeren i det, der kan ende som den største børsnotering af et teknologiselskab i USA.

Alibaba står for mere end 80 procent af al detailhandel på nettet i Kina, som er verdens næststørste økonomi. Børsnoteringen kan løbe helt op i 20 milliarder dollars eller 109,4 milliarder kroner. Facebook solgte for 15 milliarder dollars aktier ved sin - kaotiske - børsnotering i maj 2012.

Alibaba vil dermed blive det største kinesiske selskab, som er børsnoteret i USA. Det bliver under børskoden »BABA«.

Hårdt slag for Nasdaq

Valget af børsen i New York (NYSE) er et hårdt slag for den konkurrerende Nasdaq-børs, som traditionelt har været stedet, som IT- og teknologiselskaber vælger. NYSE, som i november 2013 blev købt af Intercontinental Exchange for 11 milliarder dollars, sikrede sig også sidste år det sociale netværk Twitter.

Alibaba er stiftet i 1999 af den tidligere engelsklærer Jack Ma fra Hanzhou og oplyser selv at have flere end 231 millioner aktive brugere af e-handelstjenesterne, som også omfatter en platform til mobilbetaling. Selskabet har 24.000 medarbejdere og dermed flere end internetgiganten Yahoo og det sociale netværk Facebook tilsammen. Omsætningen for de sidste ni måneder af 2013 var på 5,66 milliarder dollars og overskuddet på 2,85 milliarder dollars.

Nylige vurderinger anslår Alibaba til at være mellem 150 og 200 milliarder dollars værd.

Yahoo ejer fortsat 22,6 procent af Alibaba.