TV-chef drev sin mor til vanvid

TV 2s direktør Merete Eldrup faldt som barn altid udenfor med sin drengede natur og hysteriske anfald i Brugsen. Midt i 1960ernes brydningstid prøvede hun grænserne af. Det selvbillede har hun stadig ikke sluppet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix. TV 2s direktør Merete Eldrup.
Læs mere
Fold sammen
»Alle på vejen vidste, hvem man var. Og de vidste, hvad man lavede. Jeg var jo den, der altid gik amok oppe hos købmanden og lagde mig ned på gulvet og skreg. Det har ikke været skønt for min mor. Det var trygt, og man kendte naboerne; men på den anden side havde man lidt for meget styr på det hele. Det var ligusterhæksdanmark.«

Sådan fortæller adm. direktør for TV 2, Merete Eldrup, i et interview i Business Søndag om sin barndom i den lille, trygge by Dalum på Fyn.

Merete Eldrup var som nummer tre i en børneflok på fire udstyret med et stort temperament og en stærk vilje, der kunne få hende op i det røde felt. Det var både ved sengetid, når hun kategorisk nægtede at gå i seng, og ude i den iagttagende offentlighed, hvor den udprægede drenge-pige kunne fare i flint i Brugsen.

Temperamentet og trangen til at blande sig har hun bevaret. Men hun er ikke tilbagesøgende.

»Jeg skal ikke tilbage til noget, der ligner. Jeg kan godt lide, at tingene flytter sig. Man kan alligevel ikke skrue tiden tilbage. Det er ligesom, når man tager i sommerhus, hvor man gerne vil opleve den slags ture, man havde som barn. Men man har jo glemt de irriterende hvepse og kedsomheden, når det regner. Jeg har haft en evne til at sortere alle de ting fra og kun beholde de gode minder,« siger hun.

Læs hele interviewet i Business Søndag