TV 2-direktør: Ærgerlig melding

TV 2-direktør Merete Eldrup kan glemme alt om en hurtig afklaring på fremtidens forretningsmodel, efter at EU-kommissionen har besluttet at sætte en større kulegravning i gang af redningsplanen for den statsejede TV-station.

Foto: Scanpix
”Hvad skal jeg sige? Jeg synes selvfølgelig, at det er ærgerligt. Men det er ikke så overraskende. De meldinger, vi har fået, har tydet på, at man ville sende det i høring,” siger Merete Eldrup.

EU-Kommissionen meddelte torsdag, at man ikke umiddelbart vil godkende den redningsplan, som et bredt politisk flertal i Folketinget blev enige om i januar. En plan, der blandt andet betyder brugerbetaling til TV 2 fra 2012. Nu vil man i stedet iværksætte en større undersøgelse af konsekvenserne af sådan en redningsplan, og dermed kan der gå både halve og hele år, før en afgørelse foreligger.

”Jeg vælger den optimistiske tilgang til det. Vi har et bredt politisk flertal til en aftale, der ikke er konkurrenceforvridende, men bare giver os de samme vilkår som alle andre. Jeg tror fuldt og fast på, at den bliver godkendt,” siger Merete Eldrup.

Hun afviser, at det får direkte konsekvenser for TV 2s økonomi, da TV-stationen stadig kan trække på det statslån, den har fået stillet til rådighed.

”Det er bare en yderligere usikkerhed, men dem har vi jo i forvejen så mange af. Vi har stadig en kredit, som vi kan trække på, selv om vi prøver at undgå det,” siger Merete Eldrup.