TV 2-formand har ingen plan B

Der ligger ingen plan B i TV 2-formand Lars Liebsts skrivebordsskuffe, selv om EU-Kommissionen nu vil kulegrave TV 2s redningsplan.

Foto: Claus Bech
”Vi håber stadig, at det går igennem, og vi mener stadig, at vi har gode argumenter. Jeg har ikke en anden plan i skuffen, for sådan en har vi ikke udarbejdet,” siger Lars Liebst, der til daglig er direktør for Tivoli.

Sammen med TV 2-direktør Merete Eldrup lykkedes det ham i januar at overbevise et bredt politisk flertal i Folketinget om, at TV 2s forretningsmodel er uholdbar, og at TV 2 derfor skal have lov til at opkræve brugerbetaling for sin hovedkanal fra 2012.

Den plan skulle godkendes af EU-Kommissionen, der efter måneders stilhed nu iværksætter en større undersøgelse, som indebærer høring af andre parter i markedet.

”Det er ikke noget, vi synes er sjovt. Det skal ikke være en hemmelighed. Vi har hele tiden vist, at de skulle godkende planen, og at der var en risiko for det her. Men det er da ikke sjovt,” siger Lars Liebst, der havde håbet på en hurtig godkendelse og ro om fremtiden.

”Lokalt er der jo opbakning til planen. At der nu er andre, der begynder at blande sig, må vi tage med. Jeg tror lige så godt, at vi kan indstille os på, at det er en længere proces,” siger Lars Liebst.

Han gør sig nu klar til at påvirke den proces aktivt.

”Nu må vi tage bestik af situationen og så ellers være aktive i EU-systemet,” siger TV 2-formanden.