Toshiba vil købe Fujitsus harddiskproduktion

Opkøbet kan gøre Toshiba til verdens største producent af små harddiske.

Den japanske elektronikgigant Toshiba vil overtage Fujitsus harddiskproduktion. Foto: Ethan Miller, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
To af de japanske elektronikgiganter forhandler om at skabe verdens største producent af små harddiskdrev.

Toshiba bekræftede onsdag morgen, at forhandlinger er i gang om at købe Fujitsus harddiskproduktion. Handelen anslåes ifølge nyhedsbureauerne at være mellem 340 og 450 millioner dollars værd.

Toshiba ser harddiskdrev som et vækstområde, mens Fujitsu er ved at trække sig ud for at koncentrere sig om sin IT-konsulentforretning. Fujitsu har tidligere forsøgt at sælge harddiskforretningen til amerikanske Western Digital.

Langt hurtigere - men dyrere

Toshiba er verdens næststørste producent af NAND-flashhukommelse efter sydkoreanske Samsung og har satset stort på de såkaldte SSD-diske, som arbejder langt hurtigere og bruger meget mindre energi end traditionelle harddiske. SSD-diske er også uden mekaniske dele, sådan som en traditionel harddisk er. Til gengæld er SSD-diskene dyrere og kan derfor endnu ikke købes med så stor lagerplads, som traditionelle harddiske tilbyder.

Markedet for harddiske vokser imidlertid, især for de mindre typer på 2,5 tommer, som især bruges i bærbare PCer. Lykkes det for Toshiba at købe Fujitsus harddiskforretning, vil Toshiba sidde på en tredjedel af verdensmarkedet foran Hitachi og Western Digital.