Torm-chef: Raterne på bedste niveau i tre-fire år

Markedsvilkårene er ved at vende sig til Torms fordel. I hvert fald, hvis man spørger topchef Jacob Meldgaard, der ser lyspunkter i de nuværende rateniveauer.

Læs mere
Fold sammen

Det siger han oven på en ekstraordinær generalforsamling i Torm, hvor den afgående formand N.E. Nielsen indikerede, at de nuværende fragtrater kan give det pressede rederi nye problemer allerede i år, og at Torm sådan set bare må vente og se på, om der kommer bedre tider.

- Det er rigtigt, at vi ikke er herre over fragtraterne. Men raterne ligger lige nu bedre, end de sidste tre-fire år, og der er ved at komme bedre balance i udbud og efterspørgsel, siger Jacob Meldgaard til Ritzau Finans.

Han får også opbakning fra shippinganalytiker Peter Sand fra Bimco, der tidligere på ugen sagde til netmediet Shippingwatch, at produkttanksektoren, hvor Torm er tungt eksponeret, er den, der har størst chance for at se en forbedring i år i forhold til tørlast- og containerskibssegmenterne.

Jacob Meldgaard understreger dog, at Torm ikke bare skal sidde på hænderne og vente på, at de bedre fragtrater daler ned i rederiets skød.

- Vi må fokusere på, hvad vi selv er herre over - vores struktur, vores udgifter og vores forhold til kunderne. Der synes jeg, vi er blandt de bedste, og jeg er stolt over, de resultater, vi har opnået i 2012 under svære vilkår, siger Jacob Meldgaard.

Torm forventer i 2012 at lande et underskud på 500-530 mio. dollar. En stor portion af det drejer sig dog om regnskabsmæssige nedskrivninger i forbindelse med den restrukturering, rederiet gennemførte i efteråret.

/ritzau/FINANS