To nye Norwegian-Dreamliners lander i Europa

Det norske lavprisselskab får i de kommende uger leveret to nye modeller af de omdiskuterede fly. Derved har Norwegian i princippet altid en Dreamliner standby i tilfælde af problemer.

Bjørn Kjos kan nu byde to nye Dreamliner-fly velkommen i flyflåden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Norwegian pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de kommende uger bliver flokken af Norwegian-Dreamlinere udvidet til syv, når den amerikanske flyproducent Boeing sender to nye modeller over Atlanten. De to fly, EI-LNF og EI-LNG, vil lande i henholdsvis Oslo og Dublin den 29. maj og 11. juni.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.Den udvidede flåde vil gøre det muligt for Norwegian altid at have en Dreamliner som backup på langdistanceruterne i tilfælde af problemer med et andet fly. Selskabet har nemlig planlagt fartplanen således, at hver af de syv modeller har en ugentlig »hviledag.«

Reelt set gør selskabets manglende amerikanske trafiktilladelse for de irsk indregistrerede fly det umuligt for Norwegian at overholde backup-modellen, da de irske fly dermed ikke kan flyve på langdistanceruterne.Som Berlingske Business tidligere har beskrevet, har Norwegian-topchef Bjørn Kjos' Dreamliner-drøm dog været alvorligt ramt af udfordringer. Selskabet har haft utallige tekniske problemer med sine meget profilerede fly, hvorfor langdistanceruterne i perioder er blevet varetaget af andre, indlejede flymodeller. Men selskabet har altså ikke mistet troen på flyene. 

Norwegian forventer at have 17 langdistancefly i folden i 2017, og det er fem flere, end ærkerivalen SAS har i dag.