Norwegian gør nyt Dreamliner-indkøb

Det norske lavprisflyselskab udvider flyflåden med yderligere fire langdistancefly.

Få timer inden selskabet offentliggør årsregnskab, oplyser Norwegian, at de har indgået en ny Dreamliner-handel. Fold sammen
Læs mere
Foto: CORNELIUS POPPE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en pressemeddelelse torsdag morgen, oplyser Norwegian, at flyselskabet har indgået en aftale med den amerikanske flyproducent Boeing om fire nye og større Dreamliner-fly. Efter planen skal flyene komme på vingerne i 2017 og 2018. Til den tid vil Norwegian være i besiddelse af 14 langdistancefly.


»For at kunne drive en konkurrencedygtig langdistanceoperation er vi helt afhængige af endnu flere nye, omkostningseffektive fly. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har sikret os yderligere fire fly af den nye model 787-9 Dreamliner,« siger Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, i pressemeddelelsen.

Dreamliner 787-9 er en større og mere energieffektiv model, end de fly Norwegian i dag bruger på sine langdistanceruter.

Købet kommer oven på en række vanskeligheder med at få sat Norwegians Dreamliner-fly i søen. Flyene har været ramt af problemer med bl.a. batterier, bremser og elektriske systemer, og i perioden fra september til december sidste år oplevede selskabet hele 239 forsinkelser på flyvninger til bl.a. New York og Bangkok. Selskabet anslog i tredje kvartal af 2013, at problemerne havde kostet over 100 millioner norske kroner.

Senere i dag præsenterer Norwegian årsregnskab.