TDC og Orange har ikke opgivet fusion

Overraskende nej fra de schweiziske myndigheder til fusion mellem de to datterselskaber får ikke ejerne til at give op.

TDC fik torsdag nej til fusionen i Schweiz, som skulle have afsluttet TDCs udenlandske eventyr. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC og France Télécom er indstillet på at kæmpe videre for at få fusioneret de to datterselskaber i alpelandet Schweiz.

Her afviste den schweiziske konkurrencestyrelse, Weko, torsdag morgen den planlagte fusion og begrundede afvisningen med, at det fusionerede selskab ville få en »magtbeherskende stilling« på mobilmarkedet.

Klar til kamp

Sammen ville TDCs Sunrise og franske Orange få en markedsandel på omkring 38 procent på mobilmarkedet og omkring 13 procent på bredbåndsmarkedet. Weko mener, at markedsdynamikken og konkurrencen bedst bevares ved at holde de to selskaber hver for sig.

»Nu er det op til os at bevise, at vi stimulerer konkurrencen,« siger Oranges topchef, Thomas Sieber, til avisen Neue Zürcher Zeitung.

TDC, der er Danmarks største teleselskab, oplyser i en fondsbørsmeddelelse torsdag morgen, at de to selskaber nu vil »vurdere deres muligheder for næste skridt«.

Umiddelbart kan genindførslen af TDC på den danske fondsbørs dog komme i fare som følge af det schweiziske nej. Mange ventede, at TDC-aktien kunne sælges igen allerede engang i maj.

Planlagt klar inden juli

TDC og France Télécom meddelte 25. november 2009, at de slår deres schweiziske datterselskaber sammen. France Télécom sidder herefter på 75 procent af det fusionerede selskab, mens TDC har 25 procent, som danskerne menes snart at ville skille sig af med for at komme helt ud af alle udenlandske aktiviteter bortset fra de nordiske.

Fusionen skulle være gennemført inden udgangen af juni i år.

En netafstemning på dagbladet Basler Zeitung viste torsdag morgen, at 62 procent af dem, der havde ytret sig, var enige i konkurrencemyndighedernes beslutning, 38 procent var imod.