TDC lægger fem mia. i Schweiz

Store investeringer planlagt efter mislykket salgsforsøg.

Den mislykkede fusion i Schweiz mellem TDCs Sunrise og franske Orange får nu TDC til at foretage massive investeringer. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

TDC er klar til at investere over fem milliarder kroner i det schweiziske datterselskab, hvis mislykkede frasalg spændte ben for salget af selve TDC.

»Vi forventer at investere en milliard schweizerfranc (5,5 milliarder kroner, red.) i vor schweiziske infrastruktor og distributionsnet i de næste fem år for yderligere at styrke vor position,« siger TDCs koncernchef, Henrik Poulsen.

Fusion gik i vasken

TDC og France Télécom havde aftalt at fusionere deres to schweiziske selskaber - Sunrise og Orange - og lade franskmændene styre fremadrettet, mens TDC dermed slap ud af sin sidste udlandsbastion med en solid check på 11 milliarder kroner. Men de schweiziske konkurrencemyndigheder trak i nødbremsen og sagde nej til fusionen men henvisning til, at det ville stække konkurrencen mod det dominerende Swisscom.

Afslaget betød, at de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som siden 2006 har ejet TDC, har udskudt salget af selve TDC. Det var ventet, at fondenes omkring 89 procent aktier skulle sælges i maj eller juni, men det er nu udsat til formentlig sidst på året.

France Télécom bebudede efter sammenbruddet, at man så vil investere mere i Schweiz. Det tvinger nu TDC til at gøre det samme for at fastholde Sunrise som et attraktivt salgsobjekt.