TDC lægger fem mia. i Schweiz

Store investeringer planlagt efter mislykket salgsforsøg.

Den mislykkede fusion i Schweiz mellem TDCs Sunrise og franske Orange får nu TDC til at foretage massive investeringer. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC er klar til at investere over fem milliarder kroner i det schweiziske datterselskab, hvis mislykkede frasalg spændte ben for salget af selve TDC.

»Vi forventer at investere en milliard schweizerfranc (5,5 milliarder kroner, red.) i vor schweiziske infrastruktor og distributionsnet i de næste fem år for yderligere at styrke vor position,« siger TDCs koncernchef, Henrik Poulsen.

Fusion gik i vasken

TDC og France Télécom havde aftalt at fusionere deres to schweiziske selskaber - Sunrise og Orange - og lade franskmændene styre fremadrettet, mens TDC dermed slap ud af sin sidste udlandsbastion med en solid check på 11 milliarder kroner. Men de schweiziske konkurrencemyndigheder trak i nødbremsen og sagde nej til fusionen men henvisning til, at det ville stække konkurrencen mod det dominerende Swisscom.

Afslaget betød, at de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som siden 2006 har ejet TDC, har udskudt salget af selve TDC. Det var ventet, at fondenes omkring 89 procent aktier skulle sælges i maj eller juni, men det er nu udsat til formentlig sidst på året.

France Télécom bebudede efter sammenbruddet, at man så vil investere mere i Schweiz. Det tvinger nu TDC til at gøre det samme for at fastholde Sunrise som et attraktivt salgsobjekt.