Superiværksætter, eventyrer og livsnyder

Mange-millionæren Jakob Nordenhof Jønck, der i dag lancerer en digital kogebog, forstår at leve sine drømme ud med en passion for, hvad han laver. Og familien prioriteres højest.

Familien er det vigtigste omdrejningspunkt i Jakob Jøncks tilværelse. Det betyder bl.a., at han gerne slukker for mobil-?telefonen for at frede familielivet. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er mange, der godt kan lide at høre om folk med succes. Mange-millionæren Jakob Nordenhof Jønck, der i dag lancerer en kogebog, er én af dem. Det er app’en Feast, designet til mobiltelefoner og iPads. Målet er, at Feast skal blive verdens bedste kogebog.

Superiværksætter, eventyrer og livsnyder. Med de tre ord kan man beskrive den entusiastiske Jacob Nordenhof Jønck. Han lever på livets solside og skal i øvrigt snart i gang med at bygge et 200 kvm. hus med en lille sauna og badebro på stranden i Lyngby-Tårbæk. At bygge et palæ er ikke lige noget for ham.

Iværksætteren, der er mest kendt for fitnes-app’en Endomondo, er god for et pænt trecifret millionbeløb. Han forstår også at leve sine drømme ud. Men at tjene mange penge er ikke drivkraften. Det er en passion for, hvad han laver.

Sammen med kollegerne Mette Lykke og Christian Birk fra McKinsey stiftede han virksomheden Endomondo i 2007. Det er en app til mobiltelefoner, der registrerer data fra træning, som kan deles med andre via en community på internettet og på andre sociale medier som Facebook og Twitter. Salget af virksomhederne Endomondo og MyFitnessPall til amerikanske Under Armour i 2015 gjorde Jakob Nordenhof Jønck til mangemillionær.

Han er gift med den slovakisk fødte danser Viktoria Franova, der har været med i »Vild med dans«, og arbejder som dansecoach og koreograf rundt om i verden.

»Selv om han driver en virksomhed, er han god til at tage sig tid til være sig selv og dyrke sport. Det gør ham stærk, at han holder fast i sine egne ideer om, hvordan han vil leve livet samtidig med sit arbejde,« siger tvillingebroderen, filmfotografen Magnus Nordenhof Jønck.

Han siger, at broderen er enormt godt til at fokusere og evner at være stede i nuet. Både når Jakob Nordenhof Jønck er på arbejde, hjemme sammen med fruen og parrets to drenge på seks og to år, Adam og Elias, eller på surfbrættet i Mentawai Islands i Indonesien eller på Fiji i Stillehavet, der er hans favoritsteder til surfing. Lige nu træner han på rulleski i Dyrehaven til det hårde 60 km lange svenske Vasaløbet.

Familien betyder mere for ham end forretningen. Kernen i livet for ham er de nære relationer til familien. Børnene er utroligt vigtige for ham, og han har tit hjemme-arbejdsdage. Det er mere hovedreglen end undtagelsen, at han slukker for mobilen om eftermiddagen ved 16-17-tiden, til efter de er gået i seng ved 20-21-tiden. Hvis det er nødvendigt.

Efter at have boet nogle år i en lille by lidt nord for San Francisco i USA er Jakob Nordenhof Jønck og familie i begyndelsen af 2015 flyttet tilbage til Danmark.

Årsagen var især, at børnene kunne være meget mere sammen med deres fætre og kusiner samt bedsteforældre, som de kun så en gang om året. Men han ville også gerne være hyppigere sammen med tvillingebroderen, som han har et meget tæt forhold til.