Internationalt samarbejde skal styrke Meewallet

Den danskudviklede elektroniske tegnebog med indbygget betalingssystem, Meewallet, indgår et vigtigt samarbejde med den franske loyalitetstjeneste FidMe. Begge parter har store, internationale ambitioner.

Kim Vindberg-Larsen håber at snart at få et gennembrud med Meewallet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Læs mere
Fold sammen

Den danske iværksættervirksomhed bag mobilbetalingsløsningen Meewallet har givet håndslag på en samarbejdsaftale med en tung, europæisk aktør inden for loyalitetsprogrammer, franske FidMe. Samarbejdet skal være med til at booste den nationale og internationale udrulning for begge virksomheder.

Bag Meewallet står Randers-virksomheden Meedkk A/S, der formelt blev etableret i 2012, men som kørte som udviklingsprojekt i flere år forinden. Konceptet er grundlæggende en elektronisk pung, der gør, at en bruger kan bruge sin smartphone til alt det, man i dag bruger sin tegnebog til. Det vil sige som kortholder og betalingssystem og så videre.

Virksomheden er stiftet og ledet af finansmanden Kim Vindberg-Larsen, og konceptet er operationelt. Det betyder, at man allerede kan bruge dens smartphone-applikation til betaling i butikker i mere i 18 danske byer - flest i det østjyske.

Den franske forbindelse

Meewallet har allerede loyalitetsfunktionen og et samarbejde med bl.a. Forbrugsforeningen. Det ændrer dog ikke ved, at Kim Vindberg-Larsen ser store perspektiver i den franske forbindelse, han nu har etableret.

»Nationalt har vi allerede et stærkt samarbejde med Forbrugsforeningen, men vores udfordring har selvsagt været at få mandskab til at rulle det her ud i alle de butikker, som er en del af blandt andet Forbrugsforeningen,« siger han og tilføjer:

»Her udgør samarbejdet med FidMe helt klart en styrkelse. Vi får styrket vores distributionskanaler og kan sætte mere fart på vores udrulningsproces.«

Styrken ved FidMe ligger i, at den allerede er en stor aktør, der samler alle mulige eksisterende loyalitetsprogrammer i én smartphone-applikation. Den har på europæisk plan fire millioner brugere.

Som systemet er i dag, så bruger man FidMes app til at scanne koderne på ens fysiske loyalitetskort, hvorefter man i butikken kan vise smartphone-skærmen frem, så den butiksansatte kan scanne informationerne derfra. Samarbejdet mellem FidMe og Meewallet betyder for Meewallet, at dens elektroniske pung har større muligheder for at blive fyldt op, og for FidMe at den franskfunderede virksomhed får nye teknologiske muligheder samt et boost på de skandinaviske markeder, hvor den allerede ifølge Meewallet har 30.000 brugere og mellem 400 og 500 tilknyttede butikker.

Blåstemplet af Apple

Kim Vindberg-Larsen er mere end glad for at kunne samarbejde med FidMe, fordi virksomheden både er markedsmæssigt etableret og er et »navn« i branchen.

»De har været udvalgt af Apple som en promotet app, og det er ikke uden årsag. Systemet er godt, og det har potentiale. De er allerede store i Frankrig, men kigger også ud over landets grænser,« siger han og tilføjer:

»Deres udfordring er dog, at de ikke har ret mange muligheder for terminalinstallation i butikkerne, og derudover vil de gerne kunne kombinere betaling, loyalitet og kvittering i én samlet transaktion. De har kigget på forskellige løsninger i Europa, og de har valgt os.«

At franskmændene har set sig lune på Meewallet, mener Kim Vindberg-Larsen også, er en slags blåstempling af både Meewallet og den teknologi, som konceptet er bygget op om.

Der er teknisk set flere muligheder for at skabe trådløs kontakt mellem en betalingsterminal og en brugers smartphone. Meewallet er baseret på Bluetooth-teknologien, som mange nok kender fra telefoners trådløse headsets. Kim Vindberg-Larsen kalder i den forbindelse Meewallets brug af Bluetooth »den helt rigtige« og peger på, at andre aktører også er begyndt at satse på den løsning.

Klar til at vokse

For virksomheden bag Meewallet handler det derfor nu om at komme ud over rampen med både sit eget koncept og med samarbejdet med FidMe. Teknologien bag samarbejdet er allerede på plads, og Kim Vindberg-Larsen forventer, at virksomhederne gradvist nu vil teste mulighederne for så endeligt at rulle det ud til foråret.

Meewallet og virksomheden bag er blot stadig en lille spiller, der står over for sværvægtsaktører fra ind- og udland i form af blandt andet Danske Bank og Apple. Den Randers-forankrede virksomhed er af en anden størrelse. Den har rundt regnet 20 medarbejdere og udmærker sig ved hovedsageligt at være finansieret på baggrund af stifterens egne midler samt en opsigtsvækkende crowdfunding-kampagne, hvor bidragyderne simpelthen fik aktier i selskabet.

Kim Vindberg-Larsen lægger ikke skjul på, at han gerne på et tidspunkt vil have flere økonomiske muskler at gøre godt med. Fordi Meewallet-konceptet stadig kræver større udbredelse, før det har mulighed for at blive en god forretning.

»Vi er på udkig efter strategiske samarbejdspartnere i markedet – gerne nogle som allerede er markedsdeltagere, og som eventuelt vil købe ejerandele,« fastslår Kim Vindberg-Larsen.