Vækstivrig vestjyde

Hele sit arbejdsliv har Jesper Kristensen været i REKA Gruppen, der efterhånden står bag byggerier over hele landet og har planer om mere vækst.

Jesper Kristensen er indehaver af REKA Gruppen og har aldrig arbejdet andre steder. Han er tredje ?generation i virksomheden, der også har både hans kone og en søn blandt medarbejderne. ?Foto: Simon Skipper Fold sammen
Læs mere

Jesper Kristensen har aldrig arbejdet andre steder end i REKA Gruppen og var blot to år, da farfaren og faren i oliekriseåret 1973 grundlagde forløberen for familiefirmaet.

Godt 20 år senere trådte han ind i REKA i efterdønningerne af kartoffelkuren.

»Under studierne på Syddansk Universitet havde jeg lige skrevet opgave om at opkøbe og finansiere ejendomme, og jeg foreslog, at vi gik ind i det. Vi købte en del lejligheder i Odense, og dem solgte jeg det næste års tid,« siger Jesper Kristensen.

Han havde fået en HA-eksamen i hus, men fik aldrig vendt tilbage til studierne på fuld tid og gjort cand.merc.-overbygningen færdig. Senere blev Jesper Kristensen både statsautoriseret mægler og valuar, altså ekspert i at værdiansætte fast ejendom.

Det er blevet til en snes år i familiefirmaet, som han overtog helt i 2007. Undervejs har firmaet skiftet ham – endda et par gange.

Oprindeligt stiftede første og anden generation Kristensen et ejendomsmæglerfirma, der solgte helårsboliger i Esbjerg og sommerhuse fra to-tre butikker i oplandet.

Mæglerbutikkerne blev solgt til Nybolig, og firmaet gik ind i fast ejendom og overtog flere strandede feriecentre. Her skulle driften af centrene genetableres eller forbedres, og samtidig blev der bygget nye sommerhuse. De to største projekter var Lalandia ved Rødby og senere ved Billund, begge blev overtaget af Parken-koncernen.

De senere år har REKA haft fokus på at udvikle helårsboliger, nogle på hjemegnen og efterhånden mere i Aarhus og hovedstaden. Noget sker i eget regi, noget for investeringsselskabet West Coast Real Estate.

Her skyder lokale erhvervsfolk penge i ejendomme og projekter, som Reka og Jesper Kristensen finder, køber og udvikler.

Rekas egne projekter vokser i omfang, ligesom West Coast-investorerne er ved at tanke en ny, tredje investeringsfond op.

»Selv om jeg har været i REKA mange år, har der været meget forskellige opgaver. Vi har opbygget og frasolgt aktiviteter, for eksempel feriecentre, hvor vi forbedrede driften. Nu handler det om ejendomme og projektudvikling, hvor finansiering er et vigtigt element, så det er jeg glad for at have haft på studierne,« siger Jesper Kristensen.

Fjerde generation

Han tilbringer normalt en god del af ugens timer på lande- og motorveje, fordi han skal følge projekter og investeringer i Aarhus og Storkøbenhavn. Derfor er holdsport svært at indpasse, men han løber og cykler selv.

Det bliver også til ture med det regionale cykelhold under Esbjerg-afdelingen af Deloitte, der holder styr på Rekas regnskaber. For nylig var rytterne oppe på toppen af Tour de France-bjerget Alp d’Huez.

Jesper Kristensen er i dag eneejer af REKA, men familien er med i den daglige drift. Hustruen Charlotte har i et års tid stået for design og indretning i nye REKA-byggerier. Og så er sønnen Mads, fjerde generation Kristensen i familieforetagendet, begyndt på kontoret i Varde ved siden af handelsskolen.