Facebook lukker Uber ind i guldrandet beskedtjeneste

I fremtiden vil du kunne booke et Uber-lift via din Messenger-app, efter Facebook har indgået et samarbejde med Uber. Den omstridte taxitjeneste får dermed adgang til i omegnen af 700 millioner potentielle kunder over hele verden.

Aftalen med Facebook indebærer, at Uber får adgang til 700 millioner brugere verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens myndigheder verden over fortsat har vanskeligt ved at bestemme sig for, om de skal omfavne eller afvise Uber, fortsætter den omstridte taxi-tjeneste med at vinde terræn.

Torsdag meddeler Uber, der tillader brugere at bestille et lift med private chauffører via en app, at man har indgået et samarbejde med Facebook, der giver taxitjenesten at få adgang til Facebooks beskedapp, Messenger, skriver Financial Times.

Det vil konkret betyde, at de 700 millioner af den populære beskedtjeneste vil kunne bestille et Uber-lift inde fra appen. I første omgang vil det være muligt at booke et lift fra Messenger i 10 byer i USA, men efter planen vil konceptet blive rullet ud over resten af verden i løbet af 2016.

Ifølge Financial Times har aftalen stor strategisk værdi for begge parter. Facebook har således længe været interesseret i at integrere betalingsløsninger i Messenger og give de 700 millioner brugere mulighed for at købe tjenester uden at forlade appen. Siden Messenger blev separeret fra Facebook og placeret i en særskilt app, er antallet af brugere vokset eksplosivt.

Seth Rosenberg, der er produktchef hos Messenger, oplyser til Financial Times, at beskedtjenesten aktuelt også forhandler med flyselskabet KLM om en service, der vil indebære, at passagerer i fremtiden kan gemme boardingkortet inde i appen.

For Uber er det en kærkommen mulighed for at komme ud til endnu flere kunder. Taxi-tjenesten har været i en aggressiv offensiv de seneste måneder, hvor man blandt andet har belønnet kunder, der har fået venner og bekendte med om bord på en Uber-bil. Derudover er aftalen er velkomment lyspunkt i en tid, hvor selskabet aktuelt skal forholde sig til en lang række søgsmål verden over fra fagforeninger og etablerede taxiselskaber.

Herhjemme ventes det, at Folketinget i løbet af kort tid vil forhandle en ny taxilov på plads, der vil tage forbehold for Ubers ankomst.

»Vi går nu i gang med en politisk proces, hvor vi skal kigge på, hvordan vi justerer taxilovgivningen, så vi tager højde for, at der kommer nye teknologiske muligheder og nye måder at gøre tingene på. Jeg håber, at der kommer en snarlig afklaring, for det er utilfredsstillende for alle parter, at Uber endnu ikke ved, om de kan få grønt lys,« lød det fra Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen tidligere på måneden.