Super-konference kommer til Danmark

Amerikansk konference, der tidligere at tiltrukket Bill Gates og Sergey Brin, får nu en dansk lillebror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var på TED-konferencen, at Bill Gates kastede myg ud over forsamlingen for at sætte fokus på malaria-problematikken. Og det er på TED-konferencen, at folk som Bill Gates, Al Gore, Googles- grundlæggere og andre skarpe hjerner og indflydelsesrige folk får taletid.

Nu skal man ikke længere rejse så langt for at høre interessante taler og tanker. TED får en dansk udgave senere i år.

TED er en forkortelse af "Technology, Entertainment, Design", og konferencen har derfor været ramme om adskillige oplæg fra nogle af klodens mest indflydelsesrige og kompetente forskere og frontløbere. Der har tidligere været danske talere på scenen. Blandt andet miljøprovokatøren Bjørn Lomborg og arkitekten Bjarke Ingels. Alle TED-talerne finder man på YouTube.

TED har undertitlen: "idéer der er værd at sprede" og det motto lever man ud med TEDx, der giver lokale arrangører mulighed for at lave deres udgaver af TED.

Den danske TED-konference finder sted i København d. 5. november. Blandt de tilmeldte talere er Hummel-frontmand Christian Stadil, Nikolaj Nyholm fra Polar Rose og ex-microsoft-chef Jens Moberg, der nu er i front for lancereringen af el-biler i firmaet Better Place. Følg tilblivelsen af TEDxCopenhagen her.