Dell i milliardhandel

PC-producenten køber tidligere, amerikansk præsidentkandidats livsværk for næsten 20 milliarder kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første større opkøb i IT-branchen i mange måneder koster verdens PC-fabrikant nummer to 3,9 milliarder dollars (19,7 milliarder kroner).

Dell vil ind på markedet for sundhedsteknologi og vil derfor overtage Perot Systems Corp. Netop IT til sundhedsbranchen er et marked i stor vækst, og der er store statslige ordrer i farvandet. Det kan afhjælpe det svigtende PC-salg, som Dell og de øvrige computerproducenter lider under i øjeblikket. Men konkurrenten IBM har en stor konsulentforretning at tjene penge på, mens Hewlett-Packard (HP) spreder sig mere end Dell.

Overtagelsen ventes at ske mellem november i år og første kvartal 2010.

Tidligere præsidentkandidat

Perot Systems er etableret af den tidligere amerikanske præsidentkandidat H. Ross Perot. Virksomheden får halvdelen af sin indtjening fra salg til hospitaler, læger og sundhedsforsikringsselskaber, og præsident Barack Obamas ønske om sygesikring til alle amerikanere kan give Perots forretning endnu et solidt skub fremad. Derudover betyder pressede budgetter, at hospitalerne er langt mere interesseret i elektorniske patientjournaler.

Dell og Perot Systems har arbejdet sammen i to år. Perot havde en omsætning sidste år på 2,78 milliarder dollars.

Større sparerunde

Dell selv er i gang med en større sparerunde, som skal skære fire milliarder dollars væk om året. Men nettoindtægten faldt med 23 procent i det seneste kvartal. Perots bestyrelsesformand, Ross Perot Jr., indtræder sandsynligvis i Dells bestyrelse.

Hewlett-Packard (HP) købte sidste år IT-koncernen EDS, som er verdens næststørste sælger af computertjenesteydelser efter IBM, for 13,2 milliarder dollars, hvilket var HPs hidtil største investering.